Håkan Dahlby sai kolmen kiekon rangaistuksen MM-kaksoistrapissa
4.9.2007 klo 12:00

Ruotsin Håkan Dahlby sai kolmen kiekon rangaistuksen ja jäi vain yhden kiekon finaalipaikasta MM-kaksoistrapissa maanantaina 3. syyskuuta. Dahlbyltä vähennettiin toisesta sarjasta kolme osumaa, kun hän myöhästyi omasta erästään.

Ruotsin Håkan Dahlby ampui virallisten tulosten mukaan 140 (48+44+48) kiekkoa. Radalla hän osui toisella sarjallaan 47 kiekkoon.

Dahlby sai kolmen kiekon rangaistuksen, kun hän myöhästyi toisesta sarjastaan. Hän kertoi olleensa menossa radalle, kun vastaan tullut tuomari sanoi kilpailun olevan myöhässä ja neuvoi Dahlbytä tulemaan parikymmentä minuuttia myöhemmin. Kun hän sitten tuli paikalle 10-15 minuuttia myöhemmin, erä oli jo alkanut.

MM-finaalin raja oli 141 kiekkoa, joten Dahlby jäi vain kiekon finaaliuusinnasta. 40-vuotias Dahlby voitti kauden ensimmäisen maailmancupin Santo Domingossa Dominikaanisessa Tasavallassa, joten hän on jo ampunut olympiamaapaikan. Hän oli vuoden 2004 olympialaisissa viides ja on yksi ensi vuoden olympialaisten suosikeista. 2000-luvulla hän on voittanut kaksi EM-kultaa kaksoistrapissa.