Ammunnan sotilas-SM-kilpailut Lahdessa 12.-13.9.2007
11.9.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Hämeen Rykmentti järjestää ammunnan sotilas-SM-kilpailut keskiviikkona ja torstaina Hollolan Hälvälän ampumaradoilla. Yli 220 ampujaa 44 eri joukko-osastosta, varikoilta ja rajavartiostosta on ilmoittautunut mukaan. Luvassa on 450 suoritusta eri pistooli-, kivääri- ja rynnäkkökiväärilajeissa.

Valovoimaisimpia urheilijoita ovat kivääriampuja Henri Häkkinen ja pistooliampuja Kai Jahnsson. Hollolalainen Häkkinen valittiin vuonna 2006 Vuoden sotilasurheilijaksi ja on hallitseva sotilaiden maailmanmestari kiväärin pika-ammunnassa. Häkkinen on tällä kaudella ampunut ilmakiväärillä EM-hopeaa ja olympiamaapaikan 2008 olympialaisiin Pekingiin sekä vapaakiväärillä EM-pronssia. Helsinkiläinen Kai Jahnsson laukoi vapaapistoolilla olympiapaikan EM-kilpailussa.

Kilpailujen suojelija on Läntisen maanpuolustusalueen komentaja kenraalimajuri Kari Siiki. Hämeen Rykmentin komentaja eversti Hannu Alén uskoo kisojen onnistuvan hyvin.

– Lahti on tunnettu urheilukaupunki ja tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet urheilukilpailujen järjestämiseen. Rykmentti järjestää vuosittain vähintään yhdet kansalliset tai kansainväliset sotilasurheilukilpailut, Hannu Alén sanoo.

Ammunnan kotisivut ovat www.mil.fi/joukot/hamr.

Kisat alkavat molempina päivinä kello 8 Hälvälässä.

Lisätietoja: http://www.mil.fi/maavoimat/joukot/hamr/07_sm_ammunnat.dsp