Lumilyhty-joulukalenteriarpa tuo rahaa urheiluseuroille
11.9.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

SLU:n järjestämät Lumilyhty-joulukalenteriarpajaiset ovat Suomen suurimmat tavara-arpajaiset. Lumilyhty on merkittävin yksittäinen suomalaisten urheiluseurojen varainhankintakeino.

Lumilyhty-joulukalenteriarpojen myynti alkaa lokakuun alussa, ja arpa maksaa 5 euroa. Joulukalenteriarvan hinnasta jopa puolet menee suoraan arvan myyneelle urheiluseuralle tai -joukkueelle.

SLU helpottaa Lumilyhdyllä urheiluseurojen ja -joukkueiden varainhankintaa hankkimalla arpajaisluvan, maksamalla arpajaisveron sekä toimittamalla voitot ja tilitykset. SLU on järjestänyt joulukalenteriarpajaisia kymmenen vuoden ajan, Lumilyhty-nimellä vuodesta 2002. Urheiluseurat ovat myyneet 350 000 Lumilyhtyä vuosittain ja ansainneet sillä viime vuosina noin 900 000 euroa vuodessa. Summa, jolla on toteutettu monta urheilu-unelmaa harjoitusleireinä, pelimatkoina tai arkisempina harjoitusvuoroina. Mukana Lumilyhtyjen myynnissä on noin tuhat seuraa tai joukkuetta joka vuosi.

Eniten arpoja myyneet seurat palkitaan

SLU palkitsee eniten arpoja myyneet seurat tai joukkueet. Eniten Lumilyhtyjä myynyt seura saa 1 000 euroa sekä 500 euron arvosta SLU:n Hyvä Seura -koulutusseteleitä. Toiseksi ja kolmanneksi eniten arpoja myyneet seurat saavat 500 euron rahapalkinnon sekä 300 eurolla Hyvä Seura -koulutusseteleitä.

Arpojen myyntiaika alkaa 1.10.2007.

Unelmat toteen sekä urheiluseuralle että arvan ostajalle

Lumilyhty on helppo varainhankintakeino seuralle, mutta Lumilyhty-arpajaisissa myös arvan ostaja voittaa. Ensisijaisesti arvan ostajat haluavat tukea paikallisen urheiluseuran toimintaa, mutta sen jälkeen voi jännittää toteutuuko oma unelma voittona. Lumilyhdyn erona useimpien järjestöjen joulukalentereihin on se, että joulukalenterin ostajalla itsellään on mahdollisuus voittaa. Tämän vuoden Lumilyhty-arpajaisissa voittoja jaetaan yli 87 000 kappaletta 2,5 miljoonan euron arvosta. Mukavia joululahjayllätyksiä on siis luvassa monelle.

Urheiluseuroilla on mahdollisuus tilata arpoja myyntiinsä. Lisätiedot osoitteesta http://www.lumilyhty.net/

Tiesitkö?
Lumilyhty-joulukalenteriarpajaiset ovat Suomen suurimmat tavara-arpajaiset.
– Päävoitto julkaistaan 24.12.2007 ja on voittajan valinnan mukaan joko henkilöauto, mökki tai vene.
– Lumilyhty-joulukalenteriarvan voittoina on 1.–24.12.2007 joka päivä Peugeot-henkilöauto, Solifer-skootteri, Sony TV-kotiteatteri ja Tjäreborg Disney World -matkalahjakortti sekä lukuisia muita voittoja.
– Voittoja on yhteensä yli 87 000 kpl ja niiden arvo yli 2 500 000 euroa.
– Voittonumerot julkaistaan Lumilyhtyohjelmassa joulukuussa joka päivä MTV3:ssa, Subtv:ssä, Urheilukanavalla sekä internetsivuilla osoitteessa http://www.lumilyhty.net/
– Vuosina 1997 – 2006 seurat ovat tienanneet yhteensä 4 500 000 euroa verottomana SLU:n joulukalenteriarpojen myynnistä.
– Arpajaislain mukaiset maksulliset tavara-arpajaiset on varattu Suomessa vain yleishyödyllisille yhteisöille, kuten urheiluseuroille varojen hankkimiseksi yleishyödylliseen tarkoitukseen. Tavara-arpajaiset ovat yhdistysten mahdollisuus hankkia toimintaan varoja

Lisätietoja: http://www.lumilyhty.net/