Ukrainan Prianishnikov voitti ME-tuloksella liikkuvan maalin sekajuoksujen EM-kilpailun
26.2.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ukrainan 24-vuotias Vladyslav Prianishnikov voitti ME-tuloksella 393 pistettä liikkuvan maalin sekajuoksujen EM-kultaa Sveitsin Winterthurissa tiistaina 26. helmikuuta. Suomen Krister Holmberg oli 10:s 379 pisteellä ja Vesa Saviahde 15:s 377 pisteellä. Prianishnikov paransi ME-tulosta kaksi pistettä.

Ruotsin 33-vuotias Niklas Bergström ampui jännittävän uusinnan jälkeen EM-hopeaa 389 pisteellä. Hän voitti vasta toisessa uusinnassa Venäjän 26-vuotiaan Alexander Blinovin. Molemmat ampuivat ensimmäisellä uusinnalla 18 pistettä. Toisessa uusinnassa Bergström tähtäsi kaksi kymppiä eli 20 pistettä ja Blinov 17 pistettä. Vuosi sitten Bergström hävisi normaalijuoksujen EM-pronssin uusinnalla Unkarin Jozsef Sikelle.

Raseborg Skyttaren 35-vuotias Krister Holmberg aloitti sekajuoksujen kisan erittäin huonosti. Ensimmäinen laukaus napsahti kasiin ja toinen seiskaan, mikä romutti toiveen hyvästä tuloksesta.

– Vähän vaikea alku. Kisa kaatui kahteen ensimmäiseen laukaukseen, hän totesi.

Ensimmäisellä 20 laukauksella eli ensimmäisellä puolikkaalla Holmberg ampui 188 pistettä (91+97) pistettä. Toisella puolikkaalla pisteitä kertyi 191.

– Toinen oli helpompi ampua ja vähän sinne päin. Muutama laukaus siinäkin lipsahti.

Krister Holmbergin nimissä on sekajuoksujen SE-tulos 392 pistettä. Sen hän on ampunut EM-katsastuksessa joulukuussa 2007 ja ensimmäisen kerran huhtikuussa 2005. Holmberg on pitkällä urallaan voittanut muun muassa ilmakiväärin sekajuoksujen EM-kultaa 2003 (tulos 387 pistettä), ilmakiväärin normaalijuoksujen MM-hopeaa 1994 ja ilmakiväärin sekajuoksujen MM-pronssia 1994. Vuoden 1996 olympialaisissa hän oli kuudes ilmakiväärin normaalijuoksujen kilpailussa.

Liikaa huonoja laukauksia

– Tuli liikaa huonoja laukauksia ysin ulkopuolelle. Kympit olisivat riittäneet kunnon tulokseen, Pohjois-Hämeen Ampujien 32-vuotias Vesa Saviahde summasi päivänsä.

– Taisin ampua kaksi seiskaa ja 5-6 kasia. Tasaisen surkeasti kisa meni. Luulisi, että tähän ikään olisi jo jotain oppinut.

Saviahde laskeskeli, että kympit olisivat riittäneet 384-385 pisteen tulokseen. Ysin ulkopuolelle menneet osumat pudottivat tulosta huomattavasti. Hän tällä kaudella ampunut parhaimmillaan 389 pistettä.

Vesa Saviahde on voittanut Krister Holmbergin ja Pasi Wedmanin kanssa yhteensä seitsemän joukkuemitalia: MM-kultaa, MM-hopeaa, kaksi MM-pronssia, kaksi EM-hopeaa ja EM-pronssia. Henkilökohtaisessa kilpailussa hän on ollut parhaimmillaan neljäs ilmakiväärin normaalijuoksuissa 2002 MM-kilpailussa Lahdessa ja ilmakiväärin sekajuoksuissa 2002 EM-kilpailussa Kreikan Thessalonikissa.

Saviahde ja Holmberg kilpailevat liikkuvan maalin 60 laukauksen normaalijuoksujen kilpailussa torstaina.

Ilma-aseiden EM-kilpailu, 26.2.-1.3., Winterthur, Sveitsi.

Liikkuva maali, ilmakivääri, 40 ls (sekajuoksut): 1) Vladyslav Prianishnikov UKR 393 (ME-tulos), 2) Niklas Bergström SWE 389/18+20 uusinnassa hopeasta, 3) Alexander Blinov RUS 389/18+17, …10) Krister Holmberg FIN 379, …15) Vesa Saviahde FIN 377.

Täydellisen tulokset löytyvät osoitteesta http://results.sius.com/Championships.aspx