Henri Häkkinen kaksoismestaruuteen Plzenissä
1.5.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Henri Häkkinen johdatti suomalaiset huimiin ilotteiluihin Plzenin kansainvälisessä sotilaskilpailussa kuuluvalla viikolla. Henrin ote oli niin vahva, että menestys tarttui myos pistooliampujiin.

Henri Häkkinen voitti keskiviikkona vakiokiväärin henkilokohtaisen kilpailun hienolla tuloksella 583. Henrin vanavedessä Kimmo Tulonen teki 578 ja Jussi Puustinen 577. Kari Pennanen hakee vielä kevätkuntoaan, mutta teki vakuuttavasti saman tuloksen, 573, kuin edellisen päivän joukkuekilpailussa.

Isopistoolin henkilokohtaisen kilpailun voitti Puolan Krolik 581 pisteellä. Parhaan suomalaisen tuloksen, 575, teki Antti Jokinen. Muiden suomalaisten tulokset: Jari Javarus 571, Pekka Vaarala 570 ja Petri Ylinen 567

Torstaina oli vuorossa kiväärin pika-ammunnan joukkue- ja henkilokohtainen kilpailu, jossa Henri Häkkinen nousi uudelleen korkeimmalle palkintokorokkeelle. Päivä oli suomalaisille mieluinen. Jussi Puustinen ampui itsensä väkivahvasti pronssille tuloksella 565. Kimmo Tulonen laukoi 563 ja Kari Pennanen 555 pistettä. Näillä tuloksilla Suomen joukkue oli ylivoimainen ja voitti mestaruuden ennen Itävaltaa ja Norjaa 14:n pisteen erolla. Pojat voittivat samalla kokoonpanolla viimevuoden sotilaiden MM-kisoissa hopeaa norjan jälkeen. Häkkinen totesi kilpailupaikalla, että mieli on nyt levollinen ja viimeistelyt kohti Pekingiä voivat alkaa.

Samaan aikaan naapuriradalla pistooliampujatkin olivat hurjassa vedossa. Joukkueena urheilijat ampuivat pistoolin pika-ammunnan tasaisesti ja aamun kylmän kosteassa joukkuekilpailussa pistooliampujat ottivat täpärästi hopeaa ennen Ruotsia. Joukkuekilpailun voitti Puola vain neljän pisteen erolla. Henkilokohtaisen kilpailun voitti Tsekin Pavel Safranek tuloksella 586. Suomen joukkueen paras oli Petri Ylinen 575. Pistooliampujien valmentaja Marko Leppä on tyytyväinen urheilijoiden suorituksiin. "Tämä oli hyvä alku tälle kaudelle yhdessä Viron viime viikkoisen kilpailun kanssa. Olemme saaneet lisättyä menestyvien ampujiemme määrää. Se on hyvä ponnahdusalusta sotilaiden pistooliammunnan uudelle nousulle."

Pilsenin kansainväliseen sotilaskilpailuun osallistui 12 maata.

Liitteet