Håkan Dahlby voitti kaksoistrapin maailmancupin USA:ssa
8.5.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Håkan Dahlby voitti kaksoistrapin maailmancupin USA:n Kerrvillessä keskiviikkona 7. toukokuuta. 42-vuotias ruotsalainen Dahlby rikkoi 190 (144+4) kiekkoa ja voitti Ison-Britannian Richard Fauldsin ja USA:n Jeffrey Holguin yhdellä kiekolla. Faulds voitti Holguinin uusinnassa toisesta sijasta kiekoin 14-13. Suomalaisampujia ei ollut kisassa mukana.

Håkan Dahlby ampui tasaisen kilpailun, kun hän rikkoi jokaisella peruskilpailun kolmella kierroksella 48 kiekkoa. Hän lähti finaalin toisena kiekon päässä Intian Ronjan Sodhista ja kaksi kiekkoa Richard Fauldsin ja Jeffrey Holguin edellä. Sodhi osui finaalissa vain 38 kiekkoon ja hän putosi viidenneksi.

Erittäin tunnollisesti harjoittelevan Håkan Dahlbyn voi luokitella ampumaurheilun ammattilaiseksi ja kaksoistrapin tähtiurheilijaksi. Hän on kaksoistrapissa voittanut muun muassa kaksi Euroopan mestaruutta (2003 Brno Tshekki ja 2004 Nikosia Kypros) sekä EM-hopeaa (2006 Maribor Slovenia). Hän ampui viime vuoden jokaisessa maailmancupin kilpailussa finaalissa ja oli 1. Santo Domingossa Dominikaanisessa tasavallassa, 2. Changwonissa Kiinassa ja Mariborissa Sloveniassa ja 6. Lonatossa Italiassa. Lisäksi hän oli 3:s maailmancupfinaalissa Belgradissa Serbiassa.

Håkan Dahlby otti viime vuonna Ruotsille maapaikan 2008 olympialaisiin Pekingiin ja Ruotsin olympiakomitea nimesi hänet joukkueeseen jo alkusyksyllä. 2004 olympialaisissa Ateenassa hän oli 5:s.