Tom Rönnberg hopealle pistoolin maastoammunnassa
18.6.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vielä sotilaiden pohjoismaiden ampumamestaruuskilpailujen viimeisenäkin päivänä Suomi täydensi henkilökohtaisten lajien mitalitiliään. Tällä kertaa oli vuorossa Tom Rönnberg, joka ampui isopistoolin maasto-ammunnassa itsensä hopealle.

Päättyneissä sotilaskilpailuissa Suomi saavutti kiväärilajeissa kaksi henkilökohtaista mitalia: Kari Pennanen hopeaa ja Jussi Puustinen pronssia vakiokiväärikilpailussa. Kaksi mitalia saavutettiin myös pistoolilajeissa kun Suomussalmen Marko Räsänen otti hopeaa isopistoolin pika-ammunnassa hyvällä tuloksella 582. Voíton otti lähes totuttuun tapaan Norjan Pål Hembre kovalla tuloksella 588. Suomen Petri Ylinen oli viides (572).

Päätöspäivänä Tom Rönnberg loisti pistoolin maastoammunnassa ampuen itsensä hopealle Pål Hembren jälkeen. Tom jäi norjalaisesta vain kolme pistettä (199 – 196). Muut suomalaissijoitukset olivat 11. Pekka Vaarala, 12. Petri Ylinen ja 13. Antti Jokinen. Marko Räsänen joutui keskeyttämään aserikon vuoksi.

Joukkuekisoissa Suomi saavutti seuraavat sijat
– kultaa vakiokiväärissä
– hopeaa vakiokiväärin pika-ammunnassa
– pronssia kiväärin maastoammunnassa
– hopeaa isopistoolissa
– hopeaa pistoolin pika-ammunnassa
– pronssia pistoolin maastoammunnassa

Kokonaisuutena tämän vuotiset kilpailut menivät suomalaisilta odotusten mukaisesti. Seuraavat kansainväliset sotilaskilpailut ovat syyskuun puolivälissä Ruotsin Bodenissa järjestettävät maailmanmestaruuskilpailut. Tätä ennen sotilasjoukkueesta Kai Jahsson ja Henri Häkkinen osallistuvat olympialaisiin.