Satu Mäkelä-Nummela 9:s naisten EM-trapissa Kyproksella
12.7.2008 klo 12:00

Satu Mäkelä-Nummela ampui yhdeksänneksi naisten trapin EM-kilpailussa Kyproksen Nikosiassa lauantaina 12. heinäkuuta. Mäkelä-Nummela rikkoi 68 (23+23+22) kiekkoa ja jäi vain yhden kiekon finaalipaikan uusinnasta. EM-kultaa ampui Saksan 39-vuotias Susanne Kiermayer hyvällä tuloksella 94 (72+22) kiekkoa. Joukkuekilpailussa Suomi oli 195 kiekolla kuudes joukkueella Mäkelä-Nummela, Mopsi Veromaa (66 kiekkoa) ja Noora Antikainen (61). Joukkuemestaruuden ampui Venäjä 206 kiekolla.

Kyproksen helteessä Susanne Kiermayer otti uransa ensimmäisen trapin Euroopan mestaruuden. Kaksoistrapissa hän on ampunut kaksi EM-kultaa. Hänen meriittilistallaan on myös kaksoistrapin olympiahopea vuodelta 1996, kaksi EM-hopeaa ja kolme EM-pronssia. Trapissa hän on ampunut MM-hopeaa, kaksi EM-hopeaa ja kaksi EM-pronssia.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Satu Mäkelä-Nummela ampui ”finaalivauhtia” (23 kiekkoa) kaksi ensimmäistä 25 kiekon sarjaa. Viimeisessä sarjassa tuli yksi pummi liikaa (22 kiekkoa), kun häneltä karkasivat 7:s, 11:s ja 16:s kiekko sekä samalla kuuden parhaan ampujan finaalipaikka.

– Koko kisassa ammuin vain kahdeksan kiekkoa tuplalla (toisella laukauksella). Ykkönen oli todella varma ja osumat olivat hyviä. Kun teen kiekon lähdössä virheen, en pysty tuplalla paikkaamaan, 37-vuotias orimattilalainen Mäkelä-Nummela kertoi.

– Ensimmäinen ja toinen sarja oli helppo ampua. Kolmannessa sarjassa hävisi rentous, kun tuli toinen pummi.

Satu Mäkelä-Nummela kertoi ampuneensa hyvin EM-kisan harjoituksissa. Epävirallisissa harjoituksissa meni rikki 71 ja virallisissa harjoituksissa 70 kiekkoa.

– 70 kiekkoa ei olisi pitänyt olla kisassa mikään paha raja, mutta kisa on aina kisa eikä puhumalla saa yhtään osumaa lisää. Tänä vuonna olen päässyt vain kerran uusimaan finaalipaikasta (maailmancup Suhlissa). Muuten finaali tai sen uusinta on jäänyt kiekon päähän, hän totesi.

– Toivottavasti tekniikka loksahtaa lopullisesti kohdalleen kauden pääkisaan ja siinä räpsähtää kunnon tulos.

Satu Mäkelä-Nummelan kauden pääkilpailu on Pekingin olympialaiset. Naisten trapin kisa on 11. elokuuta.

Sibbo Skyttegillen 27-vuotias Mopsi Veromaa rikkoi naisten trapissa 66 (21+24+21) kiekkoa ja oli 20:s.

– Kauden paras tulos tuli tehtyä vähän heittelevin sarjoin, mutta silti jokainen sarja oli yli 20. Kun sarjan tulos alkaa kakkosella, olen tyytyväinen. Kun kauden paras tulos tuli tehtyä EM-kisassa ja suomalaisille epänormaaleissa olosuhteissa, olen tosi tyytyväinen. Ainahan voi jotain harmitella, mutta se on aivan turhaa, helsinkiläinen Veromaa sanoi.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 26-vuotias Noora Antikainen ampui 61 (17+22+22) kiekkoa ja oli 25:s.

– Alku oli hankalaa (17 kiekon sarja), mutta onneksi loppuun parani. En osaa sanoa, mitä tein väärin. Ilmeisesti kuljin kiekon perässä ja päällä, orimattilalainen Antikainen sanoi.

Haulikkolajien EM-kilpailu, Nikosia, Kypros, 7.-13.7.2008.

Trap, naiset, 75 kiekon peruskilpailu + 25 kiekon finaali: 1) Susanne Kiermayer Saksa 94 (72+22), 2) Zuzana Stefecekova Slovakia 93 (73+20), 3) Elena Tkach Venäjä 91/2 (69/1/3 +21), 4) Delphine Racinet Ranska 91/1 (71+20), 5) Jessica Rossi 88/2 (70+18), 6) Sonja Scheibl Saksa 88/1 (69/2 uusinnassa finaalipaikasta +19), 7) Tatjana Barsuk Venäjä 69/1/2, 8) Georgia Konstantinidou Kypros 68, 9) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 68 (23+23+22), …20) Mopsi Veromaa Suomi 66 (21+24+21), …25) Noora Antikainen Suomi 61 (17+22+22).

Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 206 (Tatjana Barsuk 69, Elena Tkach 69, Irina Laricheva 68), 2) Ranska 204 (Delphine Racinet 71, Stephanie Neau 67, Marina Sauzet 66), 3) Italia 203 (Jessica Rossi 70, Giulia Iannotti 68, Deborah Gelisio 65), …6) Suomi 195 (Satu Mäkelä-Nummela 68, Mopsi Veromaa 66, Noora Antikainen 61).

Skeet, miehet, 125 kiekon peruskilpailun tilanne 1/2 kilpailupäivän 75 kiekon jälkeen: 1) Tore Brovold Norja, Harald Jensen Norja ja Konstantin Tsuranov Venäjä 75 (25+25+25), 4) Juan Jose Aramburu Espanja ja Nikolaos Mavrommatis Kreikka 74 (24+25+25), 6) Anastasios Chapeshis Kypros 74 (25+24+25), …21) Timo Laitinen Suomi 72 (24+25+23), …26) Marko Kemppainen Suomi 71 (24+22+25), …64) Oskari Kössi Suomi 63 (20+20+23).

Miehet ampuvat huomenna sunnuntaina kaksi 25 kiekon sarjaa. Kuusi parasta miestä kilpailee EM-mitaleista 25 kiekon finaalissa.

Trap, pojat, 125 kiekon peruskilpailun tilanne 1/2 kilpailupäivän 75 kiekon jälkeen: 1) Juri Nikandrov Ukraina 72 (24+24+24), 2) Maxime Mottet Belgia 71 (22+24+25), 3) Brett Winstanley Iso-Britannia 71 (24+23+24), 4) Alex Carneiro Luxemburg 71 (25+22+24), 5) Federico Fanali Italia 71 (25+23+23), 6) Hakan Yuzbas Turkki 70 (22+25+23), …10) Jesse Kinnunen Suomi 70 (24+23+23), …21) Veli-Matti Matikainen Suomi 67 (22+24+21).

Pojat ampuvat huomenna sunnuntaina kaksi 25 kiekon sarjaa. Kuusi parasta poikaa kilpailee EM-mitaleista 25 kiekon finaalissa.