Tiia Törmälä ennätyskunnossa pistoolin ja kiväärin nuorten Suomi-Viro-maaotteluun Säkylään
17.7.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tiia Törmälä valmistautuu ennätyskunnossa pistoolin ja kiväärin ruutilajien nuorten Suomi-Viro-maaotteluun, joka ammutaan Säkylässä 19.-20. heinäkuuta. Törmälä voitti tyttöjen pienoiskiväärin 3×20 laukauksen asentokilpailun Euroopan mestaruuden finaalin EE-tuloksella 685,7 (583+102,7) 11. heinäkuuta Tshekin Pilsenissä.

– Säkylän Huovinrinteen 50 metrin radalla on mahdollisuus tehdä hyviä tuloksia. Ammuin siellä aluemestaruuskilpailussa kesäkuun puolivälissä pienoiskiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa 588 pistettä, 3×40 laukauksen kilpailussa 1168 pistettä ja makuuasennon 60 laukauksen kilpailussa 592 pistettä. Kolmiasennon 588 pistettä on ennätykseni, jonka ammuin ensimmäisen kerran viime vuonna SM-kilpailussa Kontiolahdella. Hyvillä mielin lähden kilpailemaan maaottelun molemmissa kiväärilajeissa, toteaa Rauman Seudun Urheiluampujia edustava 17-vuotias Tiia Törmälä.

– Olen käynyt kokeilemassa pienoiskiväärillä ampumista makuulta ja polvelta EM-kisan jälkeen. Makuuasento tuntui hyvältä ja polvikin kulkee.

Raumalainen Tiia Törmälä oli aivan huikeassa vireessä pienoiskiväärin pystyasennossa EM-kilpailussa. Finaalissa hän tähtäsi 102,7 pistettä ja peruskilpailussa 197 pistettä 20 laukauksella.

– Finaalisarja on ennätykseni. Yli sata pistettä on finaalisarjassa aina kova tulos.

Tiia Törmälä toteaa nuorten EM-kilpailun olleen hänen kauden päätavoitteensa. Hän onnistui Pilsenissä puolustamaan tyttöjen asentokilpailun EM-kultaansa ja otti uransa kolmannen pienoiskiväärin EM-mitalin. Maaottelun jälkeen kilpailukalenterissa ovat tärkeinä tapahtumina pienoiskiväärilajien SM-kilpailu Mikkelissä 24.-27.7. ja nuorten PM-kilpailu Ruotsin Öckerössä 20.-24.8.

– SM-kisojen jälkeen pitää harjoitella ilmakiväärillä PM-kisoja varten. PM-kilpailusta on odotettavissa todella kovatasoinen kisa ainakin tyttöjen kiväärilajeissa, hän sanoo.

Viro on voittanut Suomen kahdessa edellisessä pistoolin ja kiväärin nuorten maaottelussa. Viro oli parempi pistein 106-86 viime vuonna ruutilajien maaottelussa Viron Elvassa. Viro voitti myös ilma-asemaaottelun Viron Haapsalussa tammikuussa, vaikka maaottelupisteet olivatkin tasan 44-44. Viro otti maaotteluvoiton sijavertailulla.

Pistoolin ja kiväärin ruutilajien nuorten Suomi-Viro-maaottelu, Säkylä, 19.-20.7.2008.

25m, urheilupistooli, tytöt, 19.7. lauantai: Anette Källi, Susanna Ahomäki ja Eveliina Pukkinen Suomi sekä Kristina Zahharova, Leini Liiv ja Elin Raagmaa Viro.

25m, urheilupistooli, pojat, 19.7. lauantai: Kristoffer Ingelin, Jesse Peltomäki ja Mika Laikola Suomi sekä Karl-Adam Kaustel, Jaago Kajalainen ja Dmitri Maksimov Viro. Suomella varalla: Eino Jaskari.

25m, olympiapistooli, pojat, 19.7. lauantai: Mika Laikola, Eino Jaskari ja Elias Ruutti Suomi sekä Dmitri Maksimov, Peeter Olesk ja Jaago Kajalainen Viro.

50m, pistooli, pojat, 20.7. sunnuntai: Henri Rutanen, Jesse Peltomäki ja Kristoffer Ingelin Suomi sekä Dmitri Maksimov, Peeter Olesk ja Karl-Adam Kaustel Viro.

25m, vakiopistooli, pojat, 20.7. sunnuntai: Kristoffer Ingelin, Jesse Peltomäki ja Mika Laikola Suomi sekä Dmitri Maksimov, Karl-Adam Kaustel ja Peeter Olesk Viro. Suomella varalla: Eino Jaskari.

50m, pienoiskivääri, pojat, 3×40 ls, 19.7. lauantai: Juha Soini, Juho Kurki ja Jaakko Björkbacka Suomi sekä Meelis Kiisk, Vladislav Lusin ja Lennart Pruuli Viro. Suomella varalla: Ville Nokipii.

50m, pienoiskivääri, tytöt, 3×20 ls, 19.7. lauantai: Paula Peltoniemi, Tiia Törmälä ja Pauliina Frilander Suomi sekä Julia Soboleva, Karina Kotkas ja Jelena Potaseva Viro. Suomella varalla: Pia Vahvaselkä.

50m, pienoiskivääri, pojat, makuu, 60 ls, 20.7. sunnuntai: Juha Soini, Sami Valkama ja Henri Törmälä Suomi sekä Vladislav Lusin, Meelis Kiisk ja Lennart Pruuli Viro. Suomella varalla: Jaakko Björkbacka.

50m, pienoiskivääri, tytöt, makuu, 60 ls, 20.7. sunnuntai: Pauliina Frilander, Tiia Törmälä ja Henna Kärhä Suomi sekä Jelena Potaseva, Julia Soboleva sekä Karina Kotkas Viro. Suomella varalla: Pia Vahvaselkä.