Mira Nevansuu ampuu ilmapistoolin olympiafinaalissa, suora lähetys Ylellä kello 7 alkaen
10.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mira Nevansuu ampuu naisten ilmapistoolin olympiafinaalissa Pekingissä sunnuntaina 10. elokuuta. Yle lähettää olympiafinaalin suorana kello 7 alkaen. 40 laukauksen peruskilpailussa 384 pistettä ampunut Mira Nevansuu lähtee finaaliin kahdeksannelta paikalta kolme pistettä pronssista. Kisan kärjessä on 38-vuotias Venäjän Natalia Paderina, joka tähtäsi uuden olympiaennätyksen 391 pistettä. Toisena on Kiina 24-vuotias Wenjun Guo 390 pisteellä ja kolmantena Mongolian 27-vuotias Munkzul Tsogbadrah 387 pisteellä.

Kuortaneen Kuntoa edustava 23-vuotias Mira Nevansuu ampui vakuuttavasti uransa ensimmäisessä olympiakilpailussaan. Hän tähtäsi vain kolme koelaukausta, kaikki kymppiin, ja aloitti kisan ensimmäisenä vain neljän minuutin jälkeen. Hän laukoi aluksi todella hienon 99 pisteen sarjan. Toisen sarjan alkuun hän ampui kaksi ysiä ylös ja laski aseen alas pöydälle. Kun toisen sarjan kahdeksas laukaus oli kasi, Mira meni tuolille istumaan ja pani tippuja molempiin silmiin. Toinen sarja oli kasista huolimatta 95 pistettä. Kolmannen ja neljännen sarjan Mira taisteli 95 pisteeseen ja otti kahdeksannen paikan finaaliin.

Suomalaiset, paikalla olleet valmentajat ja media, saivat jännittää finaalipaikkaa aivan viime sekunneille asti. Kun Saksan Claudia Verdicchiolla oli kaksi laukausta jäljellä, hän oli pudottamassa Miraa finaalista. Jos Verdicchio olisi osunut toisen laukauksen kymppiin ja toisen ysiin, hän olisi mennyt finaaliin paremmalla viimeisellä sarjallaan. Vuoden 2007 EM-kultamitalistin pinna ei pitänyt ja hän ampui kaksi ysiä. Miran finaalipaikka ratkesi vasta, kun tunnin ja 45 minuutin kilpailuaika oli kulumassa umpeen.

Ensimmäisen suomalaisen naispistooliampujana olympialaisissa kilpailevan Mira Nevansuu finaalipaikka on Suomen olympiajoukkueen ensimmäinen finaalipaikka ja pistesija. Tähän mennessä Miran paras saavutus on EM-hopea vuodelta 2007.

Ilmapistooli, naiset, 40 ls:n peruskilpailu + 10 ls:n finaali, tilanne peruskilpailun jälkeen: 1) Natalia Paderina Venäjä 391, 2) Wenjun Guo Kiina 390, 3) Munkzul Tsogbadrah Mongolia 387, 4) Nino Salukvadze Georgia 386, 5) Viktoria Chaika Valko-Venäjä 384, 6) Jasna Sekaric Serbia 384, 7) Miroslawa Sagun Lewandowska Puola 384, 8) Mira Nevansuu Suomi 384 (99+95+95+95), 9) Svetlana Smirnova Venäjä 383, 10) Claudia Verdicchio Saksa 383 (93+98+96+96).