Sodankylän Ampujat järjesti unohtumattoman Kultahippufinaalin
10.8.2008 klo 12:00

Poroja, fanfaareja, kuksia, poronsarvia, lapin asuja ja paljon muutakin ihmeteltävää oli tämän kesän Kultahippufinaalissa Sodankylässä. Kaiken mielenkiintoisen keskellä nuoret ampujamme keskittyivät hyvin itse kilpailuun ja tekivät mainioita tuloksia.

Kultahippujen (alle 15-vuotiaat) ruutiasefinaali käytiin lauantaina 9. elokuuta Sodankylässä Jääkäriprikaatin ulkoampumaradalla. Kilpailujen suojelijaksi kutsuttu eversti Kimmo Lehto avasi kilpailutapahtuman lauantaiaamuna klo 8.15. Ensimmäinen erä käynnistyi yhdeksältä ja kisat jatkuivat sujuvasti iltapäivään klo 16 asti.

Mukana oli 82 ampujaa 21 seurasta. Ampujia oli Pohjois-Suomen ampujien lisäksi niin etelästä, idästä kuin lännestäkin. Kahdellatoista sodankyläläisellä ja kahdella kemijärveläisellä ampujalla oli kuitenkin näissä kisoissa kotietu – tuttu rata ja lyhyt kotimatka. Kilpailut käytiin viileistä ja kosteista kelilolosuhteista huolimatta reilussa kultahippuhengessä.

Kilpailusarjoina pienoiskiväärillä ja pienoispistoolilla ovat 12T ja 14T. Ampuja saa täyttää sarjan mukaisen maksimi-iän kilpailukauden (1.10.2007–30.9.2008) aikana. Kiväärissä ammutaan makuukilpailu. Pistoolissa ammutaan sarjassa 12T koulukilpailu ja sarjassa 14T koulu- ja kuviokilpailu.

Kisojen päätteeksi järjestettyyn palkintojen jakoon Sodankylän Ampujat oli panostanut hienosti. Fanfaareja soitti kilpailujen johtaja Jukka Törmänen bändikavereineen. Ja monille ne tärkeimmät eli mitalit eivät olleetkaan mitään ihan tavallisia "sininauhamitskuja" (kts. kuva). Muistolahjana kaikki palkittavat saivat kuksat Kultahippu-kaiverruksella. Tunnelma palkintojen jaossa oli lämmin, paikalla oli lähes kaikki kilpailijat taustajoukkoineen. Vaikutti siltä, että vain harvalla oli kiire pois näistä kisoista.

Kultahiput kiittävät Pekingin terveisistä ja lähettävät onnenpotkuja takaisin!