Satu Mäkelä-Nummela ampui suomalaisnaisten viidennen kesäolympialaisten kultamitalin
11.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummelan trapin olympiavoitto on vasta viides suomalaisnaisten kultamitali kesäolympialaisten historiassa. Tähän mennessä suomalaiset ovat voittaneet kaikkiaan 302 mitalia: 104 kultaa, 83 hopeaa ja 114 pronssia. Naiset ovat saavuttaneet seitsemän mitalia: 4 kultaa, 2 hopeaa ja 1 pronssin. Yksi mitali, Ludovika ja Walter Jakobssonin pariluistelun olympiakulta 1920 olympialaisissa Antwerpenissa on yhteinen mitali, mutta Suomen Olympiakomitea laskee Ludovikan naisvoittajaksi.

Kesäolympialaisten naisvoittajana Satu Mäkelä-Nummela pääsee arvokkaaseen, mutta vähälukuiseen seuraan. Hänen lisäkseen kultamitalin ovat saavuttaneet vain Ludovika Jakobsson pariluistelussa Antwerpenissa 1920, Aale Tynni taidelajeissa (lyriikkakirjallisuus) 1948 Lontoossa, Sylvi Saimo melonnassa 1952 Helsingissä ja Heli Rantanen keihäänheitossa Atlantassa 1996.