Skeetin ikäkausi SM kilpailu Oulussa
13.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mitalisadetta Pohjois-Pohjanmaan haulikkoampujille skeetin ikäkausi SM kisoissa Oulussa

Skeetin ikäkausi SM kilpailut ammuttiin viikonvaihteessa Oulunsalon haulikkoradalla Oulun Seudun Haulikkoampujien järjestämänä. Lauantaina kilpailivat ikämiehet ja pojat kaksi sarjaa. Sunnuntaina pojat, naiset ja tytöt kolme sarjaa ja finaalit. Kaikkiaan kilpailussa ammuttiin 8 finaalia kahden päivän aikana.

Ikämiesten sarjassa OSH:n Veikko Uusitalo, paremmin trapampujana tunnettu, näytti osaavan myös skeetin mainioisti ja ampui toiseksi. Viime vuoden pronssimitalisti samaa seuraa edustava Paavo Tuomisto jäi tällä kertaa neljänneksi. Sarjassa Y 70 Veikko Mäkelä Oulun Seudun Haulikkoampujista oli neljäs.

Sarjassa Y 15 oli osallistujia kaikkiaan yksitoista, hienoa . Pohjois-Pohjanmaan ampujista Kuusamon Matti Hietala kiristi finaalissa hienosti ja taipui vasta uusinnassa. Saaliina hieno hopea. Myös Pekka Heinonen ampui itselle finaalipaikan ja neljännen sijan.

Sarjassa Y 17 saatiikin sitten päivän ensimmäinen mestaruus. Kuume ja flunssa ei haitannut Juha Huttu-Hiltusen ammuntaa pahemmin, vaan hän kasvatti toisena päivänä lisää eroa toiseksi tulleeseen Lauri Tiaiseen. Ensimmäistä vuotta kilpaileva OSH:n Marko Haataja ampui myös kelpo tuloksen kovassa seurassa.

Toinen mestaruus tuli naisten joukkuekilpailussa. Saa nähdä onko OSH:lla vuoden, kahden kuluttua toinenkin naisjoukkue muita seuroja kirittämässä. Ainakin Oulunsalon haulikkoradalla näyttää naisampujien määrä kasvaneen huimasti.

Kuvat Pekka Saariniemi