Ukkosmyrsky keskeytti miesten pienoiskiväärin makuuasennon virallisen harjoituksen Pekingissä
14.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kova ukkosmyrsky yllätti kilpailijat ja katsojat sekä keskeytti miesten pienoiskiväärin makuuasennon kilpailun virallisen harjoituksen ampumaurheilukeskuksessa Pekingin olympialaisissa torstaina 14. elokuutta. Säästä huolimatta naisten skeet ammuttiin aikataulun mukaan.

– Jännityksellä odotellaan huomista kisaa ja sääolosuhteita, kiväärivalmentaja Pirjo Peltola kertoo.

– Virallinen harjoitus keskeytettiin 40 minuutiksi kovan tuulen takia, kun ampumapaikan etupressujen irtoaminen meinasi aiheuttaa vaaratilanteita.

Sääennusteen mukaan huomenna pitäisi olla pilvipoutaa ja 27 astetta lämmintä kisan alkaessa kello 9 (klo 4 Suomen aikaa). Luotilajien finaalit ammutaan Pekingissä hallissa, joten puolen päivän 30 asteen lämpötila ei ampujiin vaikuta. Finaali alkaa kello 11.30 (6.30). Suomalaisista kilpailuun osallistuvat olympiamitalistit Henri Häkkinen ja Juha Hirvi, joka ampuu ensimmäisen kilpailunsa Pekingissä.