Siviilit ampuivat sotilaita paremmin isopistoolin SM-kilpailussa
21.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Siviilit voittivat kahdeksalla pisteellä ensimmäisen isopistoolin ”siviilit vastaan sotilaat”-kilpailun pistoolilajien SM-kilpailussa Mikkelissä 17. elokuuta. Siviilit laukoivat 2869 pistettä joukkueella Janne Kuvaja (579), Marko Talvitie (577), Teemu Lahti (574), Teemu Tiainen (570) ja Rami Viljamaa (569). Sotilaat saivat kasaan 2861 pistettä joukkueella Petri Ylinen (577), Marko Räsänen (575), Marko Leppä (570), Jari Javarus (570) ja Antti Jokinen (569).

Kiertopalkinnon sai vuodeksi haltuunsa Janne Kuvaja, joka ampui voittajajoukkueen parhaan tuloksen.

Marko Lepän laatimat säännöt

Kilpailun perustaja Marko Leppä on laatinut seuraavat säännöt:

"Siviilit vastaan sotilaat -kisa ammutaan vuosittain yleisen sarjan SM-kilpailuiden yhteydessä. Kilpailussa huomioidaan viiden parhaan siviilin tulos vastaan viiden parhaan sotilaan (ml. Rajavartiolaitos) tulos. Kisa ammutaan yleisessä sarjassa isopistoolilla. Voittajajoukkueen parhaimman tuloksen ampunut henkilö saa Mannerheim-kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Voittajajoukkue vastaa palkinnon kaivertamisesta ja palkinnon tuomisesta seuraavaan kilpailuun.

Palkinto kiertää vuoteen 2017 asti. Silloin tulee kuluneeksi 150 vuotta Mannerheimin syntymästä. Kiertopalkinto jää eniten voittoja saaneen joukkueen sille jäsenelle, joka on joukkueensa paras vuoden 2017 SM-kilpailussa. Tasatuloksen sattuessa (5-5) palkinnon saa haltuunsa ratkaisevan kilpailun voittaja Kiertopalkinnon on lahjoittanut kapteeni evp Risto Pilvinen."