Olympiapronssimitalisti Henri Häkkinen vastaanotti sotilasansiomitalin Pääesikunnassa
28.8.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Puolustusvoimien komentaja amiraali Juhani Kaskeala ojensi sotilasansiomitalin olympiapronssimitalisti Henri Häkkiselle Pääesikunnassa Helsingissä torstaina 28. elokuuta. Häkkinen palvelee yliluutnanttina Viestirykmentissä Riihimäellä. – Se on kaksinkertaisen onnittelun paikka, kun palveleva upseeri on pystynyt voittamaan olympiamitalin ja sen lisäksi hoitamaan työnsä hyvin, amiraali Juhani Kaskeala onnitteli yliluutnantti Henri Häkkistä.

Henri Häkkisen voittaman olympiapronssimitalin arvoa lisää se, että edellisestä Puolustusvoimien tai Rajavartiolaitoksen palveluksessa olleen urheilijan olympiamitalista ehti kulua 24 vuotta. Jouko Karjalainen voitti yhdistetyn hopeamitalin Sarajevon talviolympialaisissa 1984 ja Rauno Bies voitti olympiapistoolin pronssimitalin Los Angelesin olympialaissa 1984.

– Ei voi lainkaan vähätellä sitä myönteistä imagoarvoa, jonka Puolustusvoimat on saanut. Sen merkitys on erittäin suuri, että mitali on saavutettu sotilaallisessa lajissa, amiraali Juhani Kaskeala sanoi.

– Urheilija joutuu käyttämään paljon aikaa harjoitteluun, mutta eihän se yksin suju. Tässä voin kiittää teitä kaikkia, jotka olette työn kautta tai muuten auttaneet yliluutnantti Henri Häkkistä hänen saavutuksessaan. Monta kertaa tuli jo mieleen silloin kilpailun aikana, kun seurasin tätä ampumasuoritusta, että mitä kaikkea suorituksen taakse kätkeytyy.

Henri Häkkisen mitalikahvitilaisuudessa olivat kiitokset kuulemassa muiden muassa henkilökohtainen valmentaja Tapio Säynevirta, Viestirykmentin komentaja eversti Esa Salminen, Puolustusvoimien ampumavalmennettavien johtaja everstiluutnantti Mikko Taussi ja valmentaja majuri Matti Viljakainen, Ampumaurheiluliiton toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi ja valmennuksen johtaja Leena Paavolainen.

Amiraali Juhani Kaskeala totesi Henri Häkkisen näyttäneen kilpailun aikana kylmän rauhalliselta viilipytyltä, vaikka jännitys lienee ollut kova.

– Tämä oli suomalaisten mitalisuorituksista ainoa, jonka pääsin seuraamaan suorana lähetyksenä. Se oli myös meille kaikille katsojille jännittävä. Minä voin olla vain tavattoman ylpeä Puolustusvoimien puolesta, hän sanoi.

– On mukava huomata, että on huippu-urheilijoita, jotka hoitavan työnsä hyvin. Tämä toimii loistavana esimerkkinä henkilöstölle siitä, kuinka urheilu on sovitettavissa jokapäiväiseen elämäämme.

Amiraali Juhani Kaskeala arvioi Henri Häkkisen olevan hyvä esimerkki myös varusmiehille.

– Esimerkin voima on se, mitä Puolustusvoimat huippu-urheilulta hakee. Tämä suoritus osoittaa, mihin riittävällä henkisellä kantilla ja fyysisellä kunnolla voi päästä, hän sanoi.

– On siinä myös ripaus kansallistunnetta. Kun suomalainen mitalisti seisoo palkintokorokkeella ja Suomen lippu liehuu, niin täytyy myöntää, että silmäkulma siinä kostuu ja kylmät väreet menevät selkäpiissä.