Janne Kuvaja kahdeksas vakiopistoolin Eurooppa-cupin finaalissa Saksassa
5.10.2008 klo 12:00

Janne Kuvaja oli parhaana suomalaisena kahdeksas vakiopistoolin Eurooppa-cupin finaalissa Saksan Hannoverissa sunnuntaina 5. lokakuuta. Kuvaja ampui 557 pistettä. Kilpailun voitti Tanskan Rene Vogn 569 pisteellä. 27-vuotias Vogn on vakiopistoolin vuoden 2002 MM-kultamitalisti.

– Tänään voimat eivät vain riittäneet parempaan tulokseen. Kahdeksassa viimeisessä sarjassa oli jokaisessa kasi, Janne Kuvaja totesi.

– Vakiopistooli on minulle kuitenkin sivulaji. Pitkä kausi on päättynyt ja siirrän katseen ensi kauteen.

Poliisien Ampumaseuraa edustava 35-vuotias Janne Kuvaja voitti isopistoolin Eurooppa-cupin eilen lauantaina Hannoverissa. Vantaalainen Kuvaja paukutti 581 pistettä ja otti ensimmäisenä suomalaisena pistoolin Eurooppa-cupin finaalin voiton.

Vakio- ja isopistoolissa Eurooppa-cupin finaali oli kauden päätapahtuma tänä vuonna, kun lajit eivät kuulu Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton (ISSF) pistoolilajeista olympiaohjelmaan. Iso- ja vakiopistooliampujille on tarjolla EM-kilpailu ensi kaudella Kroatian Osijekissa ja MM-kilpailu Saksan Münchenissä kahden vuoden päästä. 2010 järjestettävä MM-kilpailu on 50:s ISSF:n mestaruuskilpailu.

Iso- ja vakiopistoolin Eurooppa-cupin finaali, Hannover, Saksa, 4.-5.10.2008.

Vakiopistooli, 60 ls: 1) Rene Vogn Tanska 569, 2) Jan-Olov Danielsson Ruotsi 566, 3) Frans Sörensen Tanska 565/49 uusinnassa kolmannesta sijasta, 4) Frank Dumoulin Ranska 565/47; …8) Janne Kuvaja Suomi 557, …11) Ari Meinander Suomi 551, …15) Marko Talvitie Suomi 546.