Joensuun Ampujille ja Sodankylän Ampujille Pohjola-palkinto
22.11.2008 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Joensuun Ampujat ja Sodankylän Ampujat vastaanottivat maakunnallisen Pohjola-palkinnon Suomen Liikunnan ja Urheilun Pohjola-gaalassa Helsingin Linnanmäellä perjantaina 21. marraskuuta. 10 000 euron Pohjola-pääpalkinnon pokkasi Oulun Pyrintö. – Palkinnoilla Pohjola ja SLU yhdessä SLU-alueiden ja lajiliittojen kanssa nostavat esiin ruohonjuuritason seuratoimintaa, jossa on mukana yli miljoona suomalaista. Pohjola-palkinto on suoraa tukea seuroille. Samalla palkinto kiittää seuran toimijoita arvokkaasta toiminnasta, SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo.

Seuroja palkittiin yhteensä 22: valtakunnallinen Pohjola-pääpalkinto, viisi valtakunnallista Pohjola-palkintoa ja 16 maakunnallista Pohjola-palkintoa. Tukea seuratoimintaan myönnettiin yhteensä 36 000 euroa.

Valtakunnallisen tunnustuksen arvo oli kullekin seuralle 2 000 euroa ja alueellisten palkintojen suuruus 1 000 euroa.

Palkintojen kriteereinä ovat liikuntajärjestöjen yhdessä määrittelemät Hyvän Seuran piirteet. Niissä korostetaan Reilun Pelin arvopohjaa sekä innostavaa ja yhteisöllisyyttä rakentavaa johtamis- ja toimintakulttuuria.

– Seurojen merkitys ihmisten liikuttajana Suomessa on kiistaton. Me haluamme olla mukana tukemassa seuratoimintaa. Hyvinvoinnin kannalta on äärimmäisen tärkeää liikkua monipuolisesti koko elämän ajan, toteaa johtaja Pauli Sarelius Pohjolasta.

Oulun Pyrintö on 104-vuotias yleisseura, jolla on toiminnassaan kolme peruspilaria: huippu-urheilu, kilpaurheilu ja harrasteliikunta. Seurassa toimii neljä jaostoa: yleisurheilu, voimistelu, paini ja painonnosto. Kilpaurheilulajien sekä kuntoliikunnan harrastajia seurassa on yli 3 500 ja ryhmiä on kaikenikäisille.

– Tämä palkinto on meille odottamaton yllätys, mutta hyvin miellyttävä sellainen. Teimme hakemuksestamme ennen kaikkea itsemme näköisen. On hienoa, että meidät arvioitiin pääpalkinnon arvoiseksi, sanoo Oulun Pyrinnön puheenjohtaja Esko Hassinen.

Kuluvana vuonna Oulun Pyrinnössä on keskitytty erityisesti valmentajien koulutustoiminnan tukemiseen, jäsenistön motivointiin sekä kehittämään uusia harrasteliikunnan palveluja. Seura on saavuttanut jo hyvää kilpa- ja huippu-urheilumenestystä ja useita SM-mitaleja vuosittain.

Pohjola-palkitut 2008:

Valtakunnallinen Pohjola-pääpalkinto:

Oulun Pyrintö ry

Valtakunnalliset Pohjola-palkinnot:

Etelä-Pohjanmaan Golf ry

Gamlakarleby Bollklubb r.f. (GBK)

Imatran Palloseura ry (IPS)

Mikkelin Luistelijat ry

TPS Salibandy ry

Maakunnalliset Pohjola-palkinnot:

Joensuun Ampujat ry

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry

Kouvolan Rasti -72 ry

Kuopion Naisvoimistelijat ry

Kurikan Ryhti ry

Kälviän Tarmo ry

Lahden Karate ry

Lappeen Luistelijat ry

Oulun Luistinseura ry (OLS)

Raision Taitoluistelijat ry

Rauman Lukko ry

Salibandy Seura Viikingit ry (SSV)

Sodankylän Ampujat ry (SodA)

STPS Savonlinnan Työväen Palloseura ry

Tanssiurheiluseura Tepika ry

Virtain Urheilijat ry

Edellisinä vuosina Hyvä Seura -pääpalkinnon ovat saaneet vuonna 2003 Aavasaksan Urheilijat, 2004 Kangasniemen Kalske, 2005 FC Reipas, 2006 Olarin Voimistelijat ja 2007 Kaustisen Pohjan-Veikot.

SLU – Liiku Hyvässä Seurassa. Suomen Liikunta ja Urheilu ry (SLU) on suomalaisten liikuntajärjestöjen katto- ja palvelujärjestö. SLU:n tärkein tehtävä on parantaa liikuntajärjestöjen ja -seurojen sekä niissä toimivien ihmisten toimintaedellytyksiä. SLU:n 125 jäsenjärjestöön kuuluu jäseninä yli 1,1 miljoonaa suomalaista. www.slu.fi

Pohjola Vakuutus Oy on Suomen urheilullisin vakuutusyhtiö. Vuosittain yli 500 000 urheiluvakuutusta turvaa niin lapset kuin veteraanit, aloittelijoista ammattilaisiin. Pohjolalla on kaikkiaan noin 1,6 miljoonaa yritys- ja henkilöasiakasta, joille se luo turvallisuutta ja hyvinvointia. Pohjola on maksutulolla mitattuna Suomen johtava vahinkovakuuttaja. www.pohjola.fi

Lisätiedot:

Esko Hassinen, puheenjohtaja, Oulun Pyrintö, 044 781 2803, esko.hassinen@oulunpyrinto.fi

Timo Laitinen, puheenjohtaja, SLU, puh. 0400 603 561
Anu Halonen, suunnittelija, Hyvä Seura, SLU, puh. 050 3311 902
Pauli Sarelius, johtaja, Pohjola Vakuutus Oy, puh. 010 253 3010