Marjo Yli-Kiikan tavoitteena EM-finaalipaikka
12.2.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

– Finaalipaikka on tavoitteenani. Vuoden eivät ole veljiä keskenään, joten tulosta tai muiden kilpailijoiden tekemisiä on vaikea ennustaa. Eiköhän kisassa ole samat tutut naamat, vaikka tämä onkin olympiadin ensimmäinen vuosi, Marjo Yli-Kiikka kommentoi ilma-aseiden EM-kilpailua.

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava 30-vuotias Marjo Yli-Kiikka ampui ilmakiväärillä kuudenneksi EM-kisassa keväällä 2007 Ranskan Deauvillessä. Se on hänen uransa paras sijoitus ilma-aseiden EM-kisassa – toistaiseksi. Viime keväänä laukoi yhden uransa huonoimmista EM-kisoista Sveitsin Winterthurissa ja oli 392 pisteellä vasta 37:s.

– Viime keväänä minulla oli stressi. Opiskelin, treenasin paljon ja tein vähän kaikkea. Olin aivan poikki, kun oli kisoissa. Nyt minulla ei ole sellaista kuormitusta alla. Voin keskittyä rauhassa kilpailuun, hän sanoo.

Marjo Yli-Kiikka valmistui maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi juuri ennen Pekingin olympialaisia.