Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela avasi Olympiavoittajantien Orimattilaan
14.2.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela avasi Olympiavoittajantie Orimattilassa ystävänpäivänä lauantaina 14. helmikuuta. Olympiavoittajantien päässä on Satu Mäkelä-Nummelan toinen koti eli Salolan ampumaurheilukeskus.

– Aika monta kertaa olen tätä tietä ajanut ja nyt voin sanoa, että ajaminen on kannattanut, Satu Mäkelä-Nummela totesi tien avajaisissa.

– Kaupunki on jo muistanut minua (10.000 euron stipendi ja kansanjuhla) ja nyt vielä tämä. Olympiavoittajantie on jotakin pysyvää. Tällainen muistaminen kannustaa minua. On hienoa tuntea, että saavutuksiani arvostetaan. Oikein paljon kiitoksia Orimattilan kaupungille ja Orimattilan Seudun Urheiluampujille, kun joka kerta juhlissa on ollut pullan päällä kermaa.

Satu Mäkelä-Nummela sanoi Olympiavoittajantien ajamisen tuntuneen lähes samalta kuin entisen Linjatienkin. Salolan ampumaurheilukeskuksen maisema on muuttunut.

– Ampumaurheilukeskus näyttää jo nyt hienolta, hän arvioi edelleen rakenteilla olevia meluvalleja.

Orimattilan kaupungin sana pitää

Orimattilan kaupunki lupasi Kulta-Sadun kansanjuhlassa 27. elokuuta, että se nimeää Salolan ampumaurheilukeskukseen johtavan tien olympiavoittajan mukaan. Ystävänpäivänä 14. helmikuuta kaupunki lunasti lupauksensa, kun Linjatiestä tuli Olympiavoittajantie.

– Tämä on yksi pysyvä muisto Satu Mäkelä-Nummelan olympiavoitosta, sanoi Orimattilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tero Mölsä (kesk.).

– Meillä oli esillä myös muita nimivaihtoehtoja. Olympiavoittajantie on Sadun toivomus. Tämä on Sadun toinen kotitie. Me toivomme, että hän käyttää tietä jatkossakin ja että tie on muidenkin ampujien ankarassa käytössä.

Orimattilan kaupunki on pitänyt sanansa myös kehittäessään Salolan ampumaurheilukeskusta Orimattilan Seudun Urheiluampujien kanssa. Viime aikoina meluvallit ovat nousseet nopeasti, kun Pennalassa käynnissä olevista isoista rakennushankkeista on ollut tarjolla maata.

– Yritämme pitää ampumaurheilukeskuksesta syntyvän meluhaitan mahdollisimman vähäisenä. Kun suunnittelimme nykyisiä töitä, alueen asukkailla oli edustus melluvallityöryhmässä, Tero Mölsä kertoi.

– Ampumaurheilukeskuksen asema on turvattu kaavamerkinnöillä. Jokainen joka alkaa rakentaa uudelle alueelle radan läheisyyteen, tietää missä suunnassa ja millä etäisyydellä rata on.

Päijät-Hämeessä on useita kansainvälisen tason ampumaurheilukeskuksia. Maakunnan ampumaurheilukeskusten veturi on Suomen Urheiluopiston Vierumäki Areena. Haulikkolajien keskuksia ovat Orimattilan Salola ja Hollolan Hälvälä.