Mira Nevansuu: "Jo on valot!"
20.2.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

– Jo on valot! olympiafinalisti Mira Nevansuu puuskahti virallisen harjoituksen jälkeen ilma-aseiden EM-kilpailussa Tshekin Prahassa perjantaina 20. helmikuuta.

– Näissä valoissa ampuminen kuluttaa erittäin paljon energiaa. Jokaiseen laukaukseen pitää pystyä keskittymään kunnolla ja suoritus on tehtävä oikealla rytmillä riittävän ripeästi. Suorituksen pitäisi olla viidessä sekunnissa ohi. Jos suoritus menee nappiin, niin osuma on kympissä, jos ei, osuma on kaukana kasissa.

Ampujille pimeässä peruskilpailuhallissa Mira Nevansuun suoritus venähtää herkästi liian pitkäksi.

– Puristan hulluna aseen perää enkä saa sormeani toimimaan. Toivottavasti maltan ottaa huonot suoritukset vaikka monta kertaa uusiksi peruskilpailussa, enkä päästä huonoja laukauksia lähtemään, hän kertoi.

– 380 pistettä on realistinen tavoite näissä oloissa.

EM-mitaleista kilpailee Mira Nevansuun lisäksi viisi muuta Pekingin olympiafinalistia. Olympiahopeamitalisti Venäjän Natalia Paderina ja olympiapronssimitalisti Georgian Nino Salukvadze sekä Valko-Venäjän Viktoria Chaika, Puolan Miroslawa Sagun Lewandowska ja Serbian Jasna Sekaric.

Kuortaneen Kunto edustava 23-vuotias Mira Nevansuu oli yksi parhaista suomalaisista olympialajien ampujista viime vuonna. Hän oli seitsemäs Pekingin olympialaisissa ja kuudes ilma-aseiden EM-kilpailuissa Sveitsissä. Lisäksi hän ampui neljänneksi maailmancupissa Münchenissä. Nevansuu starttasi neljä kertaa kansainvälisessä arvokilpailussa ja otti kolme finaalipaikkaa. Jokaisessa kisassa hän laukoi vähintään 382 pistettä 40 laukauksen peruskilpailussa.