Anette Källi ampui ennätyksillään kuudenneksi EM-kilpailussa
22.2.2009 klo 12:00

Anette Källi paransi peruskilpailun ja finaalin ennätyksiään ja ampui kuudenneksi tyttöjen ilmapistoolin finaalissa ilma-aseiden EM-kilpailussa Tshekin Prahassa lauantaina 21. helmikuuta. Lehtimäen Ampujia edustava 18-vuotias Anette Källi laukoi 472,3 (377+95,2) pistettä ja hävisi pronssimitalin vain 1,1 pisteellä. EM-kultaa ampui Italian Arianna Comi 477,2 (375+102,2), EM-hopeaa Tshekin Michaela Musilova 474,0 (377+97,0) ja EM-pronssia Valko-Venäjän Katsiaryna Dryzlova 473,4 (376+97,4) pisteellä.

Soinilainen Anette Källi voi olla erittäin tyytyväinen uransa toiseen EM-kilpailuun, jonka tuloksena oli kuudes sija 472,3 (377+95,3) pisteellä ja kahdella uudella ennätyksellä. 40 laukauksen peruskilpailussa hän paransi ennätystään pisteellä 377 pisteeseen ja otti uransa ensimmäisen EM- tai MM-kilpailun finaalipaikan.

Anette Källi lähti finaaliin kakkospaikalta peruskisan parhaalla tuloksella 377 pistettä. Saman tuloksen ampui Tshekin Michaela Musilova, joka otti EM-hopeaa. Anette oli finaalissa kolmen laukauksen ajan toisena ja siirtyi neljännellä (10,2-osuma) laukauksella johtoon. Viidennellä laukauksella hän putosi toiseksi ja kahdeksannella (8,5-osuma) laukauksella neljänneksi 0,2 pisteen päähän pronssimitalista. Yhdeksännellä laukauksella (9,2-osuma) ero pronssiin kasvoi 0,6 pisteeseen. Finaalin viimeisellä laukauksella (9,5-osuma) hän putosi kuudenneksi 1,1 pisteen päähän pronssimitalista.

– Finaalisarjaan en ole kauhean tyytyväinen. 96-97 pisteen finaaliin olisin tyytyväinen, Källi totesi jännittävän kisan jälkeen.

– Peruskilpailu meni ihan hyvin. Tiesin, että olen kunnossa ja minulla on mahdollisuus finaaliin. Peruskilpailussa olot olivat hankalat. Monta kertaa piti laskea ase alas ja aloittaa suoritus uudelleen.

Anette Källi ampui Prahassa vasta uransa toisen EM-kilpailun. Hän oli 372 pisteellä 16:s vuosi sitten Sveitsin Winterthurissa. Hänellä on vielä ensi vuonna mahdollisuus osallistua tyttöjen sarjaan.

– Kyllä tämä on paras saavutukseni tähän mennessä. Toivon mukaan pääsen vielä kerran nuorten sarjassa kokeilemaan.

Anette Källi käy koulua Kuortaneen urheilulukiossa, jossa häntä valmentaa Matthias Hahn. Hän on jo kirjoittanut kaksi ainetta, ruotsin ja historian, viime syksynä. Molemmat tuottivat arvosanaksi M:n. Tänä keväänä hän kirjoittaa äidinkielen, matematiikan ja uskonnon. Ensi syksynä hän aikoo osallistua englannin ja psykologian ylioppilaskirjoituksiin.

Ilma-aseiden EM-kilpailu, Praha, Tshekki, 21.-22.2.2009.

Ilmapistooli, tytöt, 40 ls + 10 ls:n finaali: 1) Arianna Comi ITA 477,2 (375+102,2), 2) Michaela Musilova CZE 474,0 (377+97,0), 3) Katsiaryna Dryzlova BLR 473,4 (376+97,4), 4) Kateryna Dyomkina UKR 472,5 (372 / 47,9 uusinnassa finaalipaikasta +100,5), 5) Bobana Velickovic SRB 472,4 (375+97,4), 6) Anette Källi FIN 472,3 (377+95,3), 7) Constance Joliff FRA 470,5 (373+97,5), 8) Kseniya Solovyova RUS 469,6 (374+95,6), 9) Sara Babics HUN 372 / 47,7, 10) Jana Lorencova CZE 372 / 47,4, 11) Daria Grozdek CRO 372 / 47,1, 12) Tatsiana Piskun BLR 372 / 45,5.