Sami Heikkilä: Yllättävän hyvin meni
22.2.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

– Yllättävän hyvin meni, vaikka kisa oli ammunnallisesti vaikea, kommentoi 15-vuotias Sami Heikkilä poikien liikkuvan maalin normaalijuoksujen kilpailua Tshekin Prahassa lauantaina 21. helmikuuta. Kisan tuloksena oli EM-hopeamitali joukkueella Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä ja Mårten Westerlund. Henkilökohtaisessa kilpailussa Sami oli 4:s, Tomi-Pekka 7:s ja Mårten 12:s.

Liikkuvan maalin poikien joukkue otti EM-kisassa jo kolmannen arvokilpailumitalinsa runsaan puolen vuoden aikana. Raseborgs Skyttaren 19-vuotias Mårten Westerlund sekä kangasalalaista Kymppi-64:ää edustavat veljekset Sami Heikkilä ja 18-vuotias Tomi-Pekka Heikkilä voittivat pienoiskiväärin sekajuoksujen maailmanmestaruuden 28. lokakuuta Tshekin Pilsenissä. Mårten, Tomi-Pekka ja Kymppi-64:n Jarmo Toiva ampuivat pienoiskiväärin sekajuoksujen Euroopan mestaruuden 11. heinäkuuta Pilsenissä. Sami Heikkilä ei osallistunut EM-kisaan.

– Ammunnallisesti kisa oli vaikea. Sain huijattua itseäni, kun katsonut monitoriin. Siten en jännittänyt niin paljon, Sami Heikkilä sanoi.

Hän oli normaalijuoksujen ensimmäisen puolikkaan eli 30 laukauksen jälkeen 284 pisteellään kahden pisteen päässä pronssimitalista, mutta ei käynyt katsomassa tilannettaan tulostaululla. Toisella puolikkaalla hänen eronsa pronssimitaliin kasvoi neljään pisteeseen, kun hän laukoi 277 pistettä. 561 pisteellään Sami Heikkilä sijoittui neljänneksi. Kisan voitti Unkarin Laszlo Boros 573 pisteellä, EM-hopeaa otti Tshekin Josef Nikl 567 pisteellä ja EM-pronssia ampui Venäjän Mihail Azarenko 565 pisteellä.

– Tämä oli jo toinen neljäs sijani putkeen (Sami oli 4:s MM-kisan pienoiskiväärin sekajuoksuissa 23. lokakuuta). Neljäs sija on vähän harmillinen, mutta tulos ei ollut huono ja toisaalta pronssiin jäi neljä pistettä, hän pyöritteli.

– Minulla on vielä viisi vuotta jäljellä nuorten sarjassa ja sunnuntaina on vuorossa sekajuoksujen kisa. Sekajuoksut on minun parempi lajini.