Euroopan parhaat iso- ja vakiopistooliampujat Vierumäellä viikonloppuna
1.4.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Euroopan parhaat iso- ja vakiopistooliampujat kilpailevat Eurooppa-cupin kauden avauskilpailussa Suomen Urheiluopiston Vierumäki Areenassa 4.-5. huhtikuuta. Isopistoolin Walther Eurooppa-cupin finaalin viime vuonna voittanut Janne Kuvaja tähtää kovaan tulokseen. Hänen lisäkseen isopistoolin voitosta kilpailevat viime vuoden finaalin kakkonen Saksan Pierre Michel, kolmonen Ruotsin Jan-Olof Danielsoon ja nelonen Jonas Fyrpihl. Vakiopistoolin finaalin parhaista ovat paikalla toiseksi sijoittunut Danielsson ja viidenneksi ampunut Fyrpihl.

– Kauden ensimmäisessä kilpailussa tulos on tärkeämpi kuin sijoitus. Tuloksen ensimmäisien numeroiden pitäisi olla 58 ja kolmannenkin numeron olisi hyvä olla iso. Jos tulos on reilusti yli 580:n, sijoituskin näyttää hyvältä, 36-vuotias vantaalainen Janne Kuvaja asettaa itselleen tavoitteen viikonvaihteen Eurooppa-cupin kilpailuun.

Poliisien Ampumaseuraa edustava Janne Kuvaja ampui 589 pistettä viime vuonna. Ennätyssarjassaan hän laukoi ensimmäisellä puolikkaalla eli tarkkuusosalla 289 pistettä ja toisella puolikkaalla eli pikaosalla täydet 300 pistettä. Lajin Suomen ennätyksen 593 pistettä on ampunut Petri Eteläniemi jo 1989.

– Kauden teemani on ollut tarkkuusammunnan parantaminen. Uskon, että olen mennyt siinä eteenpäin, Kuvaja sanoo.

– Minä en kilpaillut ilmapistoolilla tällä kaudella. Se on aiemmin ollut vähän kivireen vetämistä, joten ajattelin, että nyt keskityn harjoittelemaan ruutipistoolilla ja yritän tehdä sen kunnolla. Tavoitteenani on ruutiaseiden EM-kilpailu, joka on heinäkuussa Kroatian Osijekissa.

Janne Kuvaja on ollut tasaisen varma ampuja EM- ja MM-kilpailuissa viime vuosina. Isopistoolilla hän on paukuttanut kaksi kertaa 580 pistettä, jolla tuloksella hän on ollut 8:s EM-kilpailussa 2005 ja 16:s MM-kilpailussa 2006. Vakiopistoolilla hänen paras saavutuksensa on EM-kisan 10:s sija vuodelta 2001.

– Kauden alusta isopistoolin laukaisuvastus on ollut 1 kilo. Kun iso- ja vakiopistoolin laukaisuvastus on sama, lajit pystyy ampumaan vaikka samalla laukaisukoneistolla. Uskon, että tarkkuusammunnan kehittyminen näkyy vakiopistoolin tuloksissani.

Iso- ja vakiopistoolin Walther Eurooppa-cupin kilpailut:
3.-5.4. Suomen Urheiluopisto, Vierumäki
1.-3.5. Hannover, Saksa
12.-14.6. Århus, Tanska
31.7.-2.8. Göteborg, Ruotsi
13.-26.7. Osijek, Kroatia (ISSF:n ruutilajien EM-kilpailu)
11.-13.9. finaali, Thun, Sveitsi

Finaaliin kutsutaan enintään 20 ampujaa molempiin lajeihin seuraavasti:
– vuoden 2008 finaalin kolme parasta ampujaa molemmissa lajeissa. Isopistooliampujat Janne Kuvaja (FIN), Pierre Michel (GER) ja Jan-Olof Danielsson (SWE) ja vakiopistooliampujat Rene Vogn (DEN), Jan-Olof Danielsson ja Frans Sörensen (DEN).
– jokaisesta kilpailusta kolme parasta finaalipaikkaa vailla olevaa ampuja
– enintään kaksi ampujaa finaalin järjestävästä maasta, jos järjestäjämaan ampujat eivät ole onnistuneet hankkimaan yhtään paikkaa finaaliin

Walther Eurooppa-cupin finaalissa on rahapalkinnot tänä vuonna sekä vuosina 2010 ja 2011. Lajin voittaja palkitaan 1500, kakkonen 1000 ja kolmonen 500 eurolla. Yhteensä palkintorahaa on jaossa 6000 euroa.

Iso- ja vakiopistoolin Walther Eurooppa-cupin ohjelma 3.-5.4. Vierumäellä:
– perjantai: isopistoolin virallinen harjoituspäivä
– lauantai: isopistoolin kilpailu kello 9.45 ja vakiopistoolin virallinen harjoitus kello 14.45 alkaen
– sunnuntai: vakiopistoolin kilpailu kello 9.30 alkaen

Isopistoolin Walther Eurooppa-cupin kilpailijat: Thomas Rink GER, Michael Schleuter GER, Pierre Michel GER, Robert Hale GBR, Alan Green GBR, Jan-Olof Danielsson SWE, Jonas Fyrpihl SWE, Allan Gejl DEN, Finn Elbæk DEN, Martti Tähkänen FIN, Teemu Lahti FIN, Antti Jokinen FIN, Ville ,Nousiainen FIN, Tom Rönnberg FIN, Ari Meinander FIN, Jukka Yrjänäinen FIN, Pekka Vaarala FIN, Jorma Jäntti FIN, Janne Kuvaja FIN, Marko Talvitie FIN, Petri Ylinen FIN, Marko Räsänen FIN ja Jari Javarus FIN.

Vakiopistoolin Walther Eurooppa-cupin kilpailijat: Jonas Fyrpihl SWE, Jan-Olof Danielsson SWE, Finn Elbæk DEN, Allan Gejl DEN, Alan Green GBR, Robert Hale GBR, Michael Schleuter GER, Pierre Michel GER, Peter Dueck GER, Janne Kuvaja FIN, Pekka Vaarala FIN, Petri Ylinen FIN, Jari Javarus FIN, Marko Räsänen FIN, Marko Talvitie FIN, Jorma Jäntti FIN, Antti Jokinen FIN, Kai Jahnsson FIN, Ari Meinander FIN, Teemu Lahti FIN, Tom Rönnberg FIN.

Kilpailun viralliset nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.veevee.info/ecfinland/.