Olympiapronssimitalisti Henri Häkkinen ampuu ilmakiväärin maailmancupissa Pekingissä lauantaina
17.4.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiapronssimitalisti Henri Häkkinen aloittaa maailmancupkautensa ampumalla ilmakiväärillä Pekingissä huomenna lauantaina 18. huhtikuuta. Pistooli- ja kiväärilajien maailmancupin Pekingin-kilpailun ensimmäisen lajin toinen suomalaisampuja on Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran 31-vuotias Pekka Saari.

Joensuun Ampujia edustava 28-vuotias Henri Häkkinen ampui edellisellä Pekingin-vierailullaan ilmakiväärin olympiapronssia. Luonteensa mukaisella tyyneydellä hän suhtautuu ensimmäiseen vierailuunsa muistorikkaaseen ampumaurheilukeskukseen.

– Eipä tämä nyt kovin erikoiselta ole tuntunut – tutut radat. Parempi kun ei ala turhia fiilistelemään, kun kerran kisareissulla ollaan. Paikat ovat samat, mutta koristeita on vähän riisuttu, hollolalainen Häkkinen totesi perjantain virallisen harjoituksen jälkeen.

Häkkinen ja Pekka Saari kilpailevat maailmancupissa Pekingissä kolmessa kiväärilajissa. Huomenna lauantaina he ampuvat ilmakiväärillä. Sunnuntaina on vuorossa pienoiskiväärin makuuasennon karsinta, josta kuutisenkymmentä ampujaa pääsee maanantain peruskilpailuun. Keskiviikon ohjelmassa on pienoiskiväärin täysottelun karsinta, josta kuutisenkymmentä pääsee torstain peruskilpailuun.

– Tällä hetkellä paras tavoite lienee ampua vain mahdollisimman hyvin ilman sen kummempia odotuksia, Häkkinen sanoo

Katso tarkemmin Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton (ISSF) nettisivut http://www.issf-shooting.org.