Kari Mikkonen voitti Kajaani skeetin
10.5.2009 klo 12:00

Kajaani skeet kilpailtiin monen vuoden tauon jälkeen kaksipäiväisenä kilpailuna. Lauantain kilpailupäivää sävytti kova puuskittainen tuuli joka laski tulostasoa. Sunnuntain sää oli hieman parempi.

Yleisen sarjan voittoon kiilasi Keski-Suomen Ampujien Kari Mikkonen, joka kukisti peruskilpailun voittaneen järjestävän seuran Mika Pölläsen kiekolla. Kolmas oli Oulun Metsästys ja Ampumaseuran Tero Rantonen.

Y 20 sarjan voiton ampui Juha-Huttu-Hiltunen Oulusta. Y 17 sarjan voitti Pekka Heinonen Suomussalmelta. Kajaanin Ampujien Juha Äikäs oli ykkönen sarjassa Y 15. Y 17 sarjassa nähtiin kilpailun ainoa puhdas finaaliammunta. Asialla Kuusamon Matti Hietala.

Naisten sarjassa oli peräti viisi osallistujaa. Voiton vei odotetusti Marjut Heinonen. Marjut jatkoi sunnuntaina kisaa tuloksen teon merkeissä, yhteistulos kahden päivän kisasta oli 130. Kilpailun paras yhteistulos…

Pohjois-Pohjanmaan alue järjestää kaudella 2009 skeetcupin alueen nuorille ja naisampujille. Cupissa käytetää tasoitusjärjestelmää, osakilpailuja on kaikkiaan neljä. Ensimmäinen kilpailu näytti tasoitusjärjestelmän toimivan odotetusti, erot ovat todella pienet. Seuraava cup osakisa on Oulu GP kesäkuussa Oulunsalossa.