Siilinjärven Urheiluampujat rakentaa kolme trap-rataa Raasion ampumaurheilukeskukseen
15.5.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Siilinjärven Urheiluampujat rakentaa kolme trap-rataa Raasion ampumaurheilukeskukseen kesän 2009 aikana. Haulikkoampujilla on käytössään kolme trap-rataa, neljä skeet-rataa ja kaksi automaattitrap-rataa kesällä 2010.

Siilinjärven Urheiluampujat rakentaa uudet trap-radat kahdessa vaiheessa. Kaksi rataa rakennetaan touko-kesäkuun aikana rinnakkain olemassa olevien skeet-ratojen jatkeeksi. Kolmas rakennetaan elo-syyskuussa kolmannen skeet-radan päälle.

Maansiirtotyöt Raasiossa aloitettiin heti pääsiäisen jälkeen. Maansiirtotyöt urakoi Siilinjärveläinen Maansiirto Torppavirta Oy. Töitä on viivästyttänyt rata-alueelta löytynyt kallio, jota on heitinsuojien ympäriltä louhittu noin 5500 kuutiometriä. Kaiken kaikkiaan maamassoja siirretään noin 8500 kuutiometriä.

Ensimmäinen heitinhauta on jo harjakorkeudessa ja toisenkin haudan rakennustyöt ovat jo hyvässä vauhdissa. Ensimmäinen kuorma heittimiä saapui Raasioon 15. toukokuuta. Heittimien asennus alkaa ensimmäiselle radalle aikataulun mukaisesti 18. toukokuuta. Kaikki heittimet ja elektroniikan uusille radoille toimittaa englantilainen Promatic ltd.

Hankkeen kustannusarvio on hiukan yli 300 000 euroa. Avustusta hankkeeseen on saatu Euroopan Unionilta 100 000 euroa ja Siilinjärven kunnalta 30 000 euroa. Kaikki rakennustyöt, maanrakennustyötä lukuun ottamatta, tehdään talkoilla. Raasion uudet trap-radat ovat ampumakäytössä kesäkuun puolessavälissä. Rakennushankkeen etenemistä voit seurata osoitteesta www.siura.sporttisaitti.com.

Teksti: Tommi J. Pärnänen