Jorma Jäntti kolmas vakiopistoolin Walther Eurooppa-cupissa Tanskassa
14.6.2009 klo 12:00

Jorma Jäntti ampui vakiopistoolilla kolmanneksi ennätyksellään 569 pistettä Walther Eurooppa-cupissa Tanskan Århusissa sunnuntaina 14. kesäkuuta. Suomussalmen Urheiluampujia edustava Jäntti voitti Norjan Tor Jonassenin uusinnassa kolmannesta sijasta pistein 44-43. Tiukan kisan voitti Tanskan Frans Sörensen 571 pisteellä. Norjan Pål Hembre oli toinen 570 pisteellä.

– Olen tyytyväinen kisaan, kun ammuin uuden ennätykseni. Eväitä olisi ollut kovempaankin tulokseen kuin 569 pistettä, mutta onnistuin ryssimään 10 sekunnin ensimmäisen sarjan, sanoi 41-vuotias kajaanilainen Jäntti.

– Uusinta oli urani toinen ja ensimmäinen tällä tasolla. Peruskilpailussa en liiemmin jännittänyt, mutta uusinta nosti mukavasti sykettä. Tästä on hyvä jatkaa sotilaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.

Jorma Jäntti on ampunut hyvän kauden iso- ja vakiopistoolin Walther Eurooppa-cupissa. Hän paukutti toiseksi isopistoolilla kauden ensimmäisessä osakilpailussa Suomen Urheiluopiston Vierumäki Areenassa 4. huhtikuuta. Jäntti on ottanut paikan sekä iso- että vakiopistoolin finaaliin.

Suomalaisampujilla on jo kahdeksan paikkaa iso- ja vakiopistoolin Walther Eurooppa-cupin finaaliin, joka ammutaan 11.-13. syyskuuta Sveitsin Thunissa. Jokaisessa Walther Eurooppa-cupin osakilpailussa on jaossa finaalipaikka kolmelle parhaalle paikkaa vailla olevalle ampujalle sekä iso- että vakiopistoolissa. Ensimmäisessä osakilpailussa huhtikuun alussa suomalaiset käyttivät kotikenttäedun mainiosti hyväkseen Vierumäki Areenassa ja ottivat paikoista kolme: Jorma Jäntti ja Marko Räsänen paukuttivat finaalipaikan isopistoolilla ja Ari Meinander vakiopistoolilla. Kai Jahnsson otti paikan sekä vakio- että isopistoolin finaaliin Hannoverissa 2.-3. toukokuuta. Meinander paukutti isopistoolilla finaalinpaikan eilen ja Jäntti tänään Århusissa. Lisäksi Janne Kuvaja ansaitsi isopistoolin finaalipaikan jo viime syksynä, kun hän voitti isopistoolin finaalin.

Viime vuoden finaalissa ampui kolme suomalaista: Kuvajan lisäksi Meinander ja Marko Talvitie.

Iso- ja vakiopistoolin Walther Eurooppa-cup, Århus, Tanska, 13.-14.6.2009.

Vakiopistooli, 60 ls, miehet: 1) Frans Sörensen Tanska 571, 2) Pål Hembre Norja 570, 3) Jorma Jäntti Suomi 569 / 44 uusinnassa kolmannesta sijasta, 4) Tor Jonassen Norja 569 / 43, …8) Ari Meinander Suomi 564, …13) Marko Talvitie Suomi 560, …15) Ville Nousiainen Suomi 560, 16) Petri Ylinen 560, …20) Teemu Lahti Suomi 555, …22) Antti Jokinen Suomi 551, 23) Janne Kuvaja Suomi 548.

Jorma Jäntti otti paikan vakiopistoolin finaalin.