Tiia Törmälä tavoitteena virheettömät suoritukset pienoiskiväärin EM-kilpailussa
11.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Rauman Seudun Urheiluampujia edustava 18-vuotias Tiia Törmälä lähtee ampumaan pienoiskiväärillä mahdollisimman virheettömiä suorituksia ISSF:n ruutiaseiden EM-kilpailuun Kroatian Osijekiin 14.-25. heinäkuuta.

Tiia Törmälä kilpailee EM-mitaleista naisten pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa keskiviikkona 15. heinäkuuta ja naisten pienoiskiväärin asentokilpailussa perjantaina 17. heinäkuuta. Törmälä on menestyksekkäällä urallaan voittanut kaksi tyttöjen pienoiskiväärin asentokilpailun EM-kultaa (2007 Espanjan Granadassa ja 2008 Tshekin Pilsenissä) ja tyttöjen pienoiskiväärin makuuasennon EM-hopeaa (2007). Viime vuoden Euroopan mestaruuden hän voitti finaalin Euroopan ennätystuloksella 685,7 (583+102,7), joka on edelleen voimassa. Hän on laukonut naisten pienoiskiväärin asentokilpailun maailmancupissa kahdeksanneksi toukokuun puolivälissä tänä vuonna Saksan Münchenissä.

Sijoitus- ja/tai tulostavoitteesi pienoiskiväärin asentokilpailussa ja pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa?
– En ole ikinä asettanut itselleni tulostavoitteita, vaan lähden aina tekemään mahdollisimman virheetöntä suoritusta sen mukaan miten edelliset harjoitukset ovat menneet ja tietenkin radan olosuhteiden mukaan. Siitä sitten muodostuu tulos.

Onko asentokilpailu vai makuuasennon kilpailu päälajisi vai ovatko ne sinulle samanarvoisia?
– Makuu on enemmänkin startti ennen kolmiasentokisaa, mutta tietenkin lähden siinäkin tekemään mahdollisimman hyvää teknistä suoritusta jo kolmiasentoista ajatellen, mutta se ei ole minulle se pääkisa.

Miten valmistautumisesi EM-kisaan on sujunut?
– Valmistautuminen on sujunut hyvin.

Miten valmistaudut viimeisten päivien aikana EM-kisaan?
– Käyn paljon lenkillä ja tekemässä muutaman kisaan valmistavan lyhyen harjoituksen. Valmistaudun ihan samalla tavalla kuin mihin kisaan tahansa.