Krister Holmberg ampui EM-hopeaa liikkuvan maalin sekajuoksuissa
16.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Krister Holmberg ampui hopeaa liikkuvan maalin sekajuoksuissa ampumaurheilun ruutiaseiden Euroopan mestaruuskilpailussa Kroatian Osijekissa torstaina 16. heinäkuuta. Krister Holmberg tähtäsi 394 (197+197) pistettä. Euroopan mestaruuden voitti Ukrainan Vladyslav Prianishnikov 396 (197+199) pisteellä.

– Kyllä olen ihan tyytyväinen. Ainahan ne ysit harmittavat, mutta niitä nyt vain tulee jokaisessa kisassa. Hyvänä päivänä olisi tuloksessa voinut olla pari pistettä lisää ja huonona päivänä pari pistettä vähemmän, inkoolainen Krister Holmberg kommentoi rauhalliseen tyyliinsä EM-hopeaansa.

– Sekajuoksujen hopeamitaliin ja normaalijuoksujen viidenteen sijaan olen tyytyväinen. Paljon paremmin ei minulla olisi voinut mennä näissä kisoissa. Vähän enemmän jos olisi ollut tuuria, normaalijuoksuissakin olisi voinut tulla mitali.

Miesten liikkuvan maalin sekajuoksujen kilpailu oli erittäin tasainen puoliväliin asti. Ensimmäisen 20 laukauksen jälkeen Holmberg oli kärjessä 197 pisteellä. Saman pistemäärän ampui kisan voittanut Ukrainan Prianishnikov ja Venäjän Maxim Stepanov (lopputuloksissa 11:s 387 pisteellä). 196 pisteessä oli neljä ampujaa: Unkarin Jozsef Sike (7:s 390 pisteellä), Tshekin Bedrich Jonas (8:s 389 pisteellä), Venäjän Igor Kolesov (13:s 385 pisteellä) ja Slovakian Peter Planovsky (16:s 382 pisteellä).

– Jännitys vaikuttaa tuloksiin toisella puolikkaalla. Jokainen tietää, mikä tilanne on ja jokainen yrittää ampua hyvin. Parhaat pystyvät parantamaan, jotkut pystyvät ampumaan kaksi tasaista puolikasta ja joillakin tulos tippuu, 37-vuotias Holmberg toteaa liikkuvan maalin ammunnan suolan vuosikymmenin kokemuksella.

– Minulla oli tänään hyvä kutina. Jo ensimmäisellä kierroksella sain tsempattua itselleni hyvän vireen. Toisella kierroksella pulssi oli korkealla heti alussa. On hyvä, että pulssi on tasaisen korkealla koko ajan, koska pulssi on joka tapauksessa korkealla viimeisillä laukauksilla. Jos pulssi nousee kisan aikana, sen hallitseminen on vaikeaa. Kisassa pitää jännittää ja jännittäminen on tervettä.

Raseborgs Skyttarea edustava Krister Holmberg on yksi Suomen menestyneimmistä liikkuvan maalin ampujista. Hänen meriittilistallaan on muiden muassa pienoiskiväärin sekajuoksujen MM-kulta (2008), ilmakiväärin sekajuoksujen MM-hopea (2008) ja ilmakiväärin sekajuoksujen EM-kulta (2003). Lisäksi hän on voittanut joukkuekilpailuissa MM-kultaa, kaksi MM-hopeaa, kaksi EM-hopeaa, kolme MM-pronssia ja EM-pronssia yhdessä Pasi Wedmanin ja Vesa Saviahteen kanssa. Vuoden 1996 olympialaisissa Holmberg oli kuudes liikkuvan maalin ilmakiväärin normaalijuoksuissa.

– Kyllä tämä EM-mitali on samanarvoinen kuin MM-mitalitkin. Sama porukka täällä oli, Holmberg arvioi.

– Täällä oli vain mukavampi ampua, kun MM-kisoissa Pilsenissä viime lokakuussa oli pakkasta aamulla pienoiskivääriradalla. Täällä oli lämmin – tai jopa kuuma, mutta se ei haittaa, kun muistaa juoda ja syödä säännöllisesti. Samanlaista tämä minulle on kuin kotona töissä lämpimänä päivänä.

Rakennusmestari Holmberg toimii rakennusalalla yrittäjänä. Osaavalla ja ahkeralla miehellä riittää töitä tehtäväksi.

– Huomenna perjantaina lähdemme kotiin. Lauantaina tai viimeistään sunnuntaina pitää mennä töihin, hän kertoi.

– Minulle sopii oikein hyvin, että täälläkin kilpailtiin kolmena peräkkäisenä päivänä. Minulle lepopäivät eivät sovi. Parempi, että pysyn touhussa kiinni.

Krister Holmbergin ja muiden liikkuvan maalin ampujien seuraava kansainvälinen kilpailu on ilma- ja pienoiskiväärin MM-kisa, jonka Suomi järjestää 22.-30. elokuuta Suomen Urheiluopiston Vierumäki Areenassa.

– MM-kisaan lähden tavoittelemaan kärkeä. Jos mitali on tullakseen, se voi tulla ilma- tai pienoiskiväärillä.

Ampumaurheilun ruutiaseiden EM-kilpailu, Osijek, Kroatia, 14.-25.7.2009.

Liikkuva maali, pienoiskivääri, miehet, 40 ls (sekajuoksut): 1) Vladyslav Prianishnikov Ukraina 396 (197+199), 2) Krister Holmberg Suomi 394 (197+197), 3) Tamas Tasi Unkari 392 (195+197), 4) Josef Nikl Tshekki 391 (194+197), 5) Aleksander Zinenko Ukraina 390 (193+197), 6) Miroslav Jurgo Slovakia 390 (195+195).