Jesse Kinnunen uusinnalla neljäs poikien EM-trapissa
20.7.2009 klo 12:00

Jesse Kinnunen ampui neljänneksi poikien trapissa ampumaurheilun ruutiaseiden Euroopan mestaruuskilpailussa Kroatian Osijekissa maanantaina 20. heinäkuuta. Jesse Kinnunen rikkoi 133 (114+19) kiekkoa ja jäi vain kiekon pronssista. Hän voitti Tshekin Michal Hojnyn ja Italian Giulio Fioravantin uusinnassa neljännestä sijasta. Juho Hannonen rikkoi 105 kiekkoa ja oli 27:s. EM-kultaa ampui Espanjan Paco Machado 137 (116+21) kiekolla, EM-hopeaa Venäjän Aleksei Guljajev 135 (116+19) kiekolla ja EM-pronssia Italian Federico Fanali 134 (115+19) kiekolla.

– Tuntuu hyvältä. Tämä oli työvoitto. Tämä antoi uutta uskoa finaaliampumiseen, 19-vuotias tuusulalainen Jesse Kinnunen riemuitsi tapin finaalin jälkeen.

Sibbo Skyttegilleä edustava Jesse Kinnunen joutui kulkemaan neljännelle sijalle pitkän tien kahden uusinnan kautta. 125 kiekon peruskilpailussa hän rikkoi 114 (22+24+23+21+24) kiekkoa ja uusi yhdestä finaalipaikasta Italian Valerio Grazinin ja Espanjan Ramon Martinezin kanssa. Ensimmäiseen uusintakiekkoon osuivat kaikki ja toisella paikalla kyydistä putosi Espanjan Martinez. Kolmannella paikalla Italian Grazini ampui ensin. Hän päästi karkuun vasemmalle lähteneen kiekon ja Kinnunen rikkoi omansa varmasti. Finaalissa Kinnunen osui 19 kiekkoon ja uusi neljännestä sijasta Tshekin Michal Hojnyn ja Italian Giulio Fioravantin kanssa. Tämänkin uusinnan Kinnunen voitti. Toisella uusintapaikalla kyydistä putosi Fioravanti ja neljännellä paikalla Hojny.

– Tämä oli ensimmäinen finaalini EM- tai MM-kilpailussa. Kaksi kertaa finaali on jäänyt kiekon päähän EM-kilpailussa, kertoi Kinnunen, joka kilpailee viimeistä vuottaan juniorisarjassa. Tähän mennessä hänen paras saavutuksensa oli poikien trapin joukkuekilpailun EM-pronssi Antti Helinin ja Veli-Matti Matikaisen kanssa vuonna 2005.

– Kyllä tämä minulle on paljon kovempi saavutus kuin joukkuekilpailun EM-pronssi. Kun pääsen kotiin alan valmistautua määrätietoisesti MM-kilpailuun, joka 8.-10. elokuuta Slovenian Mariborissa. Siihenkin kisaan lähden menestymään. Sitä ennen on tavoitteena voittaa trapin Y-sarjan Suomen mestaruus elokuun ensimmäisen viikonloppuna Hollolan Hälvälässä.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien 20-vuotias Juho Hannonen osui poikien trapissa 105 (17+21+24+21+24) kiekkoon ja oli 27:s. Ensimmäiseen EM- tai MM-kilpailuunsa osallistunut Hannonen myönsi jännityksen vaikuttaneen ammuntaansa.

– Ensimmäinen sarja jännitti liikaa (17 osumaa). Sen jälkeen ei jännittänyt läheskään niin paljon, 20-vuotias nastolalainen Hannonen totesi.

– Tämä oli hieno kokemus. Kisa oli hieno ja radat hyvät. Tätä myöten kilpailukokemus kasvaa. Kyllä minä haluan tehdä töitä sen eteen, että pääsen vielä uudelleen kilpailemaan tällä tasolla.

Ampumaurheilun ruutiaseiden EM-kilpailu, Osijek, Kroatia, 14.-25.7.2009.

Trap, 125 kiekkoa + 25 kiekon finaali, pojat: 1) Paco Machado Espanja 137 (116+21), 2) Aleksei Guljajev Venäjä 135 (116+19), 3) Federico Fanali Italia 134 (115+19), 4) Jesse Kinnunen Suomi 133/4 uusinnassa neljännestä sijasta (114 / 3 uusinnassa finaalipaikasta + 19), 5) Michal Hojny Tshekki 133 / 3 (117+16), 6) Giulio Fioravanti Italia 133 / 1 (115+18), 7) Valerio Grazini Italia 114 /2, 8) Ramon Martinez Espanja 114/1, …27) Juho Hannonen Suomi 105 (17+21+24+23+20).

Trap, 125 kiekkoa + 25 kiekon finaali, miehet: 1) Giovanni Pellielo Italia 144 (119/1 uusinnassa finaalipaikasta +25), 2) Andreas Scherhaufer Itävalta 142/1 uusinnassa toisesta sijasta (122+20), 3) Mario Filipovic Slovakia 142/0 (122+20), 4) Bostjan Macek Slovenia 141/2 (119/1 +22), 5) Anton Glasnovic Kroatia 141/1 (120+21), 6) Karsten Bindrich Saksa 141/0 (120+21), …56) Veli-Matti Matikainen Suomi 108 (22+20+20+25+21).