Jukka Salonen täpärästi vakiokiväärin makuun voittoon
26.7.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Keski-Suomen Ampujien Jukka Salonen ampui sakeassa rankkasateessa hienosti vakiokiväärin makuukilpailussa mestaruuden tuloksella 296. Mestaruus ratkesi sisäkymppivertailulla Oulun Metsästys- ja Ampumaseuran Matti Korhosen kanssa. Salosella oli sisäkymppejä 13 ja Korhosella vain 10.

Vakiokiväärin makuukilpailun alkaessa Oulun taivas pimeni täysin rankkasateen alkaessa. Moni ampuja odotteli tumman sään kirkastumista, osa jopa nousi kokonaan ylös makuulta. Jukka Salonen oli päättänyt ampua nopeaan ja oli vastannut kelin vaatimuksiin suurentamalla rohkeasti tähtäimien reikiä. Salonen ehti ampua ensimmäisen sarjan ennen pahinta sadetta ja tuloksena olikin 100:n pisteen sarja, muta toiseen sarjaan ammunnan pimeimmällä hetkellä hänellä lipsahti kolme ysiä. Kokonaisuutena taktiikka puri ja ties kuinka mones Suomen mestaruus tuli saavutettua.

Oulun Matti Korhonen oli hopeastaan erittäin tyytyväinen. Ammunta sujui alusta alkaen mallikkaasti, mutta kilpailun päättäminen yhdeksikköön vei mestaruuden oululaisen ulottumattomiin. Lohdutukseksi suorituksesta tullee jäämään kuitenkin uusi Suomen ennätys yhdessä Salosen kanssa.

Vakikiväärin makuutulokset:

Y50

1. Jukka Salonen, KSA 296 (13x)
2. Matti Korhonen, OMAS 296 (10x)
3. Kalle Leskinen, KontU 294

Y60

1. Juhani Ojala, VäVi 293
2. Antti Keskitalo, V-SA 288
3. Tapio Lehto, P-HA 287

Y70

1. Olli Silanto, SaSa 285
2. Leo Arentti, ÄSA 282 (11x)
3. Jarl Riska, SkB 282 (8x)

Joukkueet Y50

1. Säkylän Seudun Ampujat (Ranne, Röppänen, Viljakainen) 871
2. Salon Seudun Ampujat (Haklin, Laine, Silanto) 863
3. Keski-Suomen Ampujat (Salila, Salonen, Ratinen) 859