Marjut Heinonen 12:s MM-skeetissä
11.8.2009 klo 12:00

Marjut Heinonen oli 12:s naisten skeetissä haulikkolajien MM-kilpailussa Slovenian Mariborissa tiistaina 11. elokuuta. Haapaveden Ampumaseuraa edustava 32-vuotias Heinonen ampui 68 (23+21+24) kiekkoa. MM-kultaa voitti Saksan Christine Brinker 95 (72+23) kiekolla, MM-hopeaa Thaimaan Sutiya Jiewchaloemmit 94 (73+21) kiekolla ja MM-pronssia Italian Katiuscia Spada 93 (72+21) kiekolla.

Oulunsalolainen Marjut Heinonen ampui ”finaalitarkkuudella” ensimmäisen (23) ja kolmannen (24) sarjan. Toisella (21) sarjallaan hän putosi kolmen kiekon päähän kuuden parhaan finaalin uusinnasta.

– Ampuminen tuntui hyvältä ja tasapainoiselta. Harmittaa, kun ensimmäisen ja toisen sarjan väliin jäi vain vajaa puoli tuntia, Heinonen manasi kisan jälkeen.

– Rata, jolla ammuin ensimmäisen sarjani, oli myöhässä jo ennen minun sarjani alkua. Sarjani aikana tuli vielä taukoja kiekkorikkojen takia. Sitten sarja, jolle jäin ammuntani jälkeen tuomariksi, venyi taas kiekkorikkojen takia. Toiseen sarjaan jäi sitten kiire ja paniikki päälle ja keskittyminen herpaantui.

Haulikkolajien kilpailuissa, MM-kilpailuissakin, järjestäjät käyttävät ampujia sivutuomareina. Ampuja määrätään tuomaritehtävään samalle radalle omaa ammuntaansa seuraavaan sarjaan. Yleensä ampujalle ”heilahtaa nakki” kerran päivässä. Kovalla helteellä tai kiireen yllättäessä valmentaja voi hoitaa tuomaritehtävän.

– Mistäpä sen tiesi, että sarja venyy niin pitkäksi, Heinonen kuittasi tuomarointinsa.

Haulikkolajien MM-kilpailu, Slovenian Maribor, 8.-16.8.2009:

Skeet, 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali, naiset: 1) Christine Brinker Saksa 95 (72+23), 2) Sutiya Jiewchaloemmit Thaimaa 94 (73+21), 3) Katiuscia Spada Italia 93/3 uusinnassa pronssimitalista (72+21), 4) Olga Panarina Venäjä 93/2 (72+21), 5) Chiara Cainero Italia 92 (71/2 uusinnassa finaalipaikasta+21), 6) Danka Bartekova Slovakia 89 (71/2+18), 7) Kimberly Rhode USA 71/1, …12) Marjut Heinonen Suomi 68 (23+21+24).