Jussi Puustinen sotilaiden maailmanmestari
13.8.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jussi Puustinen taisteli itselleen sotilaiden maailmanmestaruuden vakiokiväärin asentokilpailussa Kroatian Zagrebissa tänään torstaina 13.8.2009. Kilpailu oli todella jännittävä aivan loppuun saakka, sillä Puustinen oli lopettanut ammunnan ennen siinä vaiheessa kärjessä olleita Norjan Hans Kristian Wearia ja Tanskan Rene Cristiansenia. Heidän tahtinsa ei kuitenkaan kestänyt ja laukaus laukaukselta Jussin tulos oli lähempänä maailmanmestaruutta.

Kiväärijoukkue oli pyyhkinyt mielestään eilispäivän niukan tappion hopea- ja pronssimitaleista, ja tuli aamulla radalle aivan uusin aatoksin. Niin Puustisen kuin Henri Häkkisen ja Kimmo Tulosen olemuksesta huokui rauhallisuus. Oli päätetty ampua tänään paremmin ja niin tehtiinkin. Joukkueenakin he ampuivat kolmetoista pistettä enemmän kuin eilen. Tällä tuloksella Sveitsi otti eilen kultaa! Ennen ammuntaa Puustinen totesi, että tänään ammutaan niin paljon sisäkymppejä, että missään tapauksessa ei tulla häviämään tasatuloksella. Puustinen arveli, että tekisi noin 30 sisäkymppiä. Lopulta napakymppejä ei tullut niin paljon, mutta niitä ei tarvittukaan, koska Puustinen ampui omalle lukemalle.

Jussi Puustisen ammunta alkoi hienosti. Makuulta irtosi kevyesti 199 pistettä ja pystystäkin tuli mukavat 191 pistettä. Mies huokui päättäväisyytään ennen polviasentoa, mutta herkkä polviasento ei ottanut rauhoittuakseen. Puustisen henkinen kuri piti, ja hän nousi rauhallisesti ylös ja aloitti polviasennon hakemisen kokonaan uudelleen. Nyt asento löytyi hyvin ja nopealla polviammunnalla Puustinen takoi tulostaululle tulokseksi 193 ja kokonaisuudessaan 583.

Kiväärivalmentaja Matti Viljakainen alkoi kiivaan laskennan ja muiden tuloksien arvioinnin. Vaikutti siltä, että noin 3-5 sijat on varmistettu, mutta muutama huippuampuja oli vielä jäljellä; niin myös Henri Häkkinenkin. Myös patruunatehdas Lapuan edustajat Janne Boström ja Erkki Seikkulakin liittyivät valmentajien joukkoon jännittämään kilpailun loppua. Laukaus laukaukselta Wearin ja Kristiansenin selkäranka taittui ja Suomen puolustusvoimat ja Joensuun Ampujat saivat uuden maailman mestarin.

Lopulta hopeaa otti Ranskan Cyrill Graff 582 (21x) ja hopeaa Egyptin Amgad Houssein 582 (20x) ennen Turkin Mehmet Zeybeckiä (582 (16x). Kristiansen tipahti tuloksella 581 kahdennaksi ja Wear samalla tuloksella yhdeksänneksi.

Henri Häkkinen oli 12. tuloksella 581 (15x) ja Kimmo Tulonen 25. tuloksella 574 (20x).

Perjantaina MM-kisoissa on pika-ammunnan harjoitukset ja lauantaina joukkuekilpailu.

Katso myös Ruotuväki-lehden pikauutinen: Suomelle kultaa MM-ammunnoista