Micaela Qvarnström neljäs liikkuvan maalin tyttöjen normaalijuoksujen MM-kilpailussa Vierumäellä
25.8.2009 klo 12:00

Micaela Qvarnström ampui neljänneksi liikkuvan maalin ilmakiväärin tyttöjen normaalijuoksujen MM-kilpailussa Suomen Urheiluopiston Vierumäki Areenassa tiistaina 25. elokuuta. Qvarnström tähtäsi 348 (169+179) pistettä. MM-kultaa voitti Ukrainan Valentina Goncharova 367 (183+184) pisteellä, MM-hopeaa Ukrainan Ljudmila Vasiljuk 362 (181+181) pisteellä ja MM-pronssia Norjan Therese Holm 354 (186+168) pisteellä. Eilisessä sekajuoksujen kilpailussa mitalikolmikko oli järjestyksessä: Vasiljuk, Goncharova ja Holm.

Raseborgs Skyttarea edustava Micaela Qvarnström ampui ilmakiväärillä 348 pistettä normaalijuoksujen kilpailussa. Hitaiden juoksujen 20 laukauksella hän keräsi 169 pistettä ja nopeiden juoksujen 20 laukauksella 179 pistettä. Qvarnström jäi kuusi pistettä pronssimitalista.

– Hitaiden juoksujen alku sujui hyvin. Kaksi viimeistä laukausta olivat kolmonen ja kuutonen. Niillä laukauksilla tuloksesta meni 11 pistettä. Se harmittaa todella paljon, 17-vuotias inkoolainen Micaela Qvarnström sanoi kisan jälkeen.

– Nopeiden juoksujen ampuminen tuntui hyvältä. Ampuminen sujui rennosti.

Tytöt kilpailevat liikkuvan maalin MM-kilpailussa vain ilmakiväärillä, joten Micaela Qvarnströmin kisat päättyivät tänään. Normaalijuoksujen neljännen sijan lisäksi hän ampui sekajuoksuissa viidenneksi.

– Harmittaa, kun en pystynyt ampumaan mitalia. Kun tiesin, että minulla oli mahdollisuus mitaliin, taisin kasata itse itselleni liikaa paineita, hän arvioi.

– Minä pääsen kilpailemaan vielä kolme vuotta nuorten sarjassa. Seuraava tavoite on ilma-aseiden EM-kilpailu (7.-14.3.2010 Norjan Merakerissa).

Liikkuvan maalin MM-kilpailu, Suomen Urheiluopisto, Vierumäki Areena, Heinola, 24.-29.8.2009.

Liikkuva maali, ilmakivääri, 40 ls (normaalijuoksut), tytöt: 1) Valentina Goncharova Ukraina 367 (183+184), 2) Ljudmila Vasiljuk Ukraina 362 (181+181), 3) Therese Holm Norja 354 (186+168), 4) Micaela Qvarnström Suomi 348 (169+179).