Ari Meinander toinen ja Kai Jahnsson kolmas isopistoolin Eurooppa-cupin finaalissa
12.9.2009 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ari Meinander ampui toiseksi ja Kai Jahnsson kolmanneksi isopistoolin Eurooppa-cupin finaalissa Sveitsin Thunissa lauantaina 12. syyskuuta. Meinander paukutti 582 ja Jahnsson 581 pistettä 60 laukauksen kilpailussa. Finaalin voitti Ranskan Franck Dumoulin 585 pisteellä.

Eurooppa-cupin finaalin 585 pisteellä voittanut 36-vuotias Franck Dumoulin on erittäin monipuolinen ja menestynyt pistooliampuja. Hän on tähdännyt olympiakultaa ilmapistoolilla vuonna 2000 Sydneyssä. Hän on edustanut Ranskaa olympialaisissa peräti viisi kertaa, viimeksi 2008 Pekingissä.

MM-kilpailuissa Dumoulin on ampunut ilma- ja vapaapistoolilla yhteensä kaksi kultamitalia, yhden hopeamitalin ja kaksi pronssimitalia. EM-kilpailuissa Dumoulin on voittanut ilma-, vapaa-, vakio-, iso- ja olympiapistoolilla yhteensä kolme kultamitalia, viisi hopeamitalia ja seitsemän pronssimitalia.

Lahden Ampumaseuraa edustava 45-vuotias Ari Meinander paukutti isopistoolilla 582 pistettä ja otti finaalin toisen sijan. Hän tähtäsi tarkkuusosan 30 laukauksella 289 pistettä ja pikaosan 30 laukauksella 293 pistettä.

– Kisa sujui tasaisesti – ei ollut erinomaisia sarjoja muttei huonojakaan. Tulos on tämänhetkisen kuntoni mukainen, joten olen tyytyväinen, sysmäläinen Meinander kommentoi kisaansa.

– Jossiteltavaa ei jäänyt. Dumoulin oli tarkkuusosan jälkeen kahdeksan pisteen johdossa (Dumoulin 297), joten pikaosalla olisi pitänyt venyä. Nyt sain kiinni viisi pistettä.

Helsinkiläistä Poliisien Ampumaseuraa edustava 44-vuotias Kai Jahnsson laukoi isopistoolilla 581 (292+289) pistettä ja oli kolmas. Täsmälleen saman tuloksen hän ampui sijoittuessaan seitsemänneksi EM-kilpailussa Kroatian Osijekissa heinäkuun lopussa.

– Tarkkuusosaan (292) olen tyytyväinen. Tein niitä asioita, joilla tulee kymppejä. Pikaosassa ne olivat hukassa. 289 oli kyllä alakanttiin minulta, helsinkiläinen Jahnsson totesi.

– Kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Tämä oli kauden viimeinen isopistoolikisa ja tulos on kohtuullinen. Radat, keli ja järjestelyt ovat sveitsiläistä huippuluokkaa.

Iso- ja vakiopistoolin Eurooppa-cupin finaali, Thun, Sveitsi, 12.-13.9.2009.

Isopistooli, 60 ls: 1) Franck Dumoulin Ranska 585 (tarkkuusosa 297 + pikaosa 288), 2) Ari Meinander Suomi 582 (289+293), 3) Kai Jahnsson Suomi 581 (292+289), 4) Pål Hembre Norja 580, …6) Janne Kuvaja Suomi 576, 7) Marko Räsänen Suomi 574, …12) Jorma Jäntti Suomi 567.

Vakiopistoolin Eurooppa-cupin finaali on ohjelmassa huomenna sunnuntaina. Suomalaisista ovat finaalipaikan hankkineet Meinander, Jahnsson ja Jäntti.

Liitteet