Tiia Törmälä ampui ilmakiväärillä voiton Bundesliigan puolivälierässä
6.2.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tiia Törmälä ampui ilmakiväärillä otteluvoiton SG Hammille Bundesliigan puolivälierässä Coburgissa lauantaina 6. helmikuuta. SG Hamm hävisi puolivälierän HSG Münchenille niukasti 3-2 ja putosi jatkosta. Tiia Törmälä voitti omassa ottelussaan Isabella Straubin selvästi 394-391.

19-vuotias raumalainen Tiia Törmälä onnistui hyvin ilmakiväärin Bundesliigan puolivälierässä. Törmälä voitti Isabella Straubin 394-391. Straub on 1991 syntynyt saksalaisjuniori, joka voitti pienoiskiväärin 3×20 laukauksen asentokilpailun EM-kultaa viime kesänä Kroatian Osijeksissa. Törmälä kilpaili EM-kisassa naisten sarjassa ja oli 7:s.

SG Hamm hävisi puolivälierän HSG Münchenille niukasti 3-2 ja putosi jatkosta. Münchenin joukkueelle voiton ampuivat Saksan Sonja Pfeilschifter, Itävallan Thomas Farnik ja Saksan Silvia Rachl. Pfeilschifter on ilmakiväärin naisten kaksinkertainen MM-kultamitalisti ja kolminkertainen EM-kultamitalisti. Farnik on eri kiväärilajien MM- ja EM-mitalisti. Hän on edustanut Itävaltaa olympialaisissa viisi kertaa peräkkäinen 1992 alkaen ja ampunut ilmakiväärillä kuudenneksi 1992 Barcelonassa ja pienoiskiväärin täysottelussa viidenneksi 2008 Pekingissä ja kuudenneksi 2004 Ateenassa.

– Kisa ei ollut huono, mutta muutama ysi tuli turhaan yliyrittämiseen. Kokonaisuutena ihan hyvä kisa, kun ajattelen, kuinka täydellisen uusi kokemus tämä on, Tiia Törmälä totesi.

– Joukkue ei ollut tietenkään ihan tyytyväinen, kun kaikki eivät pystyneet siihen, mitä osaisivat. Hamm on viimeksi ollut finaalitapahtumassa viisi vuotta sitten ja koko historiansakin aikana vain viisi kertaa, joten jo tämä finaalitapahtumaan pääsy oli toki voitto joukkueelle.

Ilma-aseiden Bundesliiga on suosittu yleisötapahtuma Saksassa. Jo sarjaotteluissakin katsojat kannustavat suosikkejaan huutamalla ja rumpuja hakkaamalla. Finaalitapahtumassa meno vain kiihtyy.

– Finaali on todella tunnelmaltaan intensiivisempi. Yleisöä oli urheiluhalli täynnä ja sitä oli kolme kertaa enemmän kuin sarjakierroksilla. Melu on korvia huumaavaa. Yleisö kannustaa ja elää kisan mukana enemmän kuin missään olen ennen kokenut, Tiia Törmälä kuvailee.

Tiia Törmälä ampui Bundesliigakauden aikana seitsemän ottelua ja voitti niistä kuusi. Puolivälierässä hän oli SG Hammin kakkosampuja eli hänen keskiarvotuloksensa 393,60 oli seuran toiseksi paras.

– Bundesliiga on opettanut minulle uudenlaista keskittymistä ja paineensietokykyä. Ennen kuin on ollut itse paikan päällä katsomossa puhumattakaan ampumisesta, on vaikea ymmärtää, kuinka suuri paine ampujan täytyy kestää suorituksessaan. Ei ihme että kaikki maailman huiput haluavat ampua täällä.

Ilmakiväärin Bundesliigan finaalitapahtuma, 6.-7.2.2010, Coburg, Saksa.

SG Hamm – HSG München 2-3
Mareike Ostkamp – Sonja Pfeilschifter 393-397
Tiia Törmälä – Isabella Straub 394-391
Melanie Kunz – Thomas Farnik 384-395
Constanze Rotzsch – Silvia Rachl 390-392
Dana Prüfe – Rebecca Frank 391-389
Pisteet yhteensä: Hamm – München 1952-1964.

Muut puolivälierät:
SV Germania Prittbach – ABC Münster 3-2
Der Bund München – KKS Nordstemmen 5-0
SV Affalterbach – ST Hubertus Elsen 1-4