Viiden Suomen ennätyksen SM-kilpailu Hämeenlinnan Iittala-hallissa
14.2.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampujat tähtäsivät kaikkiaan viisi Suomen ennätystä ilmakiväärin ja ilmapistoolin joukkuekilpailujen SM-kilpailussa Hämeenlinnan Iittala-hallissa 13.-14. helmikuuta. Ilmakivääriampujat laukoivat kaksi ja ilmapistooliampujat kolme SE-tulosta Hämeenlinnan Ampumaseuran järjestämässä kilpailussa.

Kankaanpään Ampujien joukkue Juho Kurki, Sami Korpela ja Hanna Nivus ampui ilmakiväärillä Y20-sarjan SE-tulokseksi 1759 pistettä. Kurki tähtäsi 597, Korpela 586 ja Nivus 576 pistettä. Aiempi ennätys oli Turun Seudun Ampujien (Juho Jussila, Mauri Ranta ja Toni Sjöblom) 1752 pistettä.

Raseborgs Skyttaren joukkue Daniel Ekholm, Jens Rudnäs ja Joni Stenström laukoi ilmakiväärillä Y16-sarjan SE-tulokseksi 1139 pistettä. Aiempi ennätys 1128 pistettä oli saman joukkueen nimissä ja se oli ammuttu viime vuoden SM-joukkuekilpailussa Ylihärmässä.

Lahden Ampumaseuran Antti Pesonen tähtäsi ilmapistoolilla Y50-sarjan SE-tulokseksi 378 pistettä. Aiemman ennätyksen 377 pistettä oli laukonut Lehtimäen Ampujien Reijo Rantakangas kolme viikkoa sitten 23. tammikuuta Kauhavalla.

Satakunnan Ampujien joukkue Tuula Harju, Ritva Lapinniemi ja Maarit Lepomäki ampui ilmapistoolilla N50-sarjan SE-tulokseksi 1056 pistettä. Sama joukkue laukoi aiemmin SE-tuloksen 1044 pistettä viime vuoden SM-joukkuekilpailussa Ylihärmässä.

Härmän Seudun Ampujien joukkue Susanna Ahomäki, Tea Lepistö ja Eveliina Pukkinen tähtäsi N18-sarjan SE-tulokseksi 1093 pistettä. Sama joukkue ampui edellisen ennätyksen 1074 pistettä kolme viikkoa sitten 23. tammikuuta Kauhavan Ylihärmässä.