Uusi Euroopan ampuma-asepassi sen voimassaoloaikana ja säästä 40 euroa
16.2.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Euroopan ampuma-asepassi kannattaa uusia passin voimassaoloaikana. Euroopan ampuma-asepassin tietojen muuttaminen tai sen voimassaoloajan pidentäminen maksaa 20 euroa. Kun passi on mennyt vanhaksi, tilalle on hankittava uusi, mikä maksaa 60 euroa.

– Hakijan kotikunnan poliisilaitos myöntää Euroopan ampuma-asepassin. Ampuma-asepassia on haettava kirjallisesti. Se on voimassa siihen sisältyvien aselupien voimassaoloajan, kuitenkin enintään viisi vuotta. Asepassin voimassaoloaikaa voidaan kuitenkin jatkaa, toteaa poliisin nettisivusto.

Euroopan ampuma-asepassia haettaessa on oltava mukana
– hallussapitolupaa tai rinnakkaislupaa koskeva todistus
– 2 valokuvaa
– passi, ajokortti tai henkilökortti.

Katsopa tarkemmin poliisin nettisivusto: http://poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/DE7E08C74440FF15C2256BDD002F68F1?opendocument.