Jaakko Björkbacka ampuu ilmakiväärillä nuorten olympiakarsinnan finaalissa Meråkerissa Norjassa
8.3.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jaakko Björkbacka ampuu ilmakiväärillä nuorten olympiakarsinnan finaalissa Norjan Meråkerissa tänään maanantaina 8. maaliskuuta. Björkbacka tähtäsi 589 pistettä ja sijoittui neljänneksi 60 laukauksen peruskilpailussa. Peruskilpailun ykkönen oli Saksan Lars Walker, joka laukoi 596 pistettä. Kahdeksan ampujan finaalin kuusi parasta ansaitsee maapaikan nuorten olympialaisiin Singaporeen 22.-25. elokuuta. Finaali alkaa kello 13.30 Suomen aikaa.

Raseborgs Skyttaren Anton Aprelev ja Lehtimäen Ampujien Jaakko Björkbacka ovat ainoat suomalaisampujat, jotka osallistuvat nuorten olympiakarsintoihin. 17-18-vuotiaiden nuorten olympiakarsintojen ohjelmassa on tänään poikien ilmakiväärin lisäksi tyttöjen ilmapistooli. Huomenna tiistaina olympiakarsintojen ohjelmassa ovat poikien ilmapistooli ja tyttöjen ilmakivääri.

Varsinainen EM-kilpailu alkaa keskiviikkona, jolloin EM-mitaleista ampuvat tytöt ilmapistoolilla ja pojat ilmakiväärillä.

Ampumaurheilunetin EM-kisasivut löydät täältä.

Kisajärjestäjien viralliset nettisivut löydät täältä.

Lisätietoa nuorten olympialaisista löydät täältä. Historian ensimmäiset nuorten olympialaiset järjestetään 14.-26. elokuuta Singaporessa. Ampumaurheilun kilpailupäivät ovat 22.-25. elokuuta. Lajeina ovat tyttöjen ja poikien ilmapistooli ja ilmakivääri.

Ampumaurheilun nuorten olympiakarsinta, Meråker, Norja, 8.-9.3.2010.

Ilmakivääri, 60 ls + 10 ls:n finaali, pojat, tilanne peruskilpailun jälkeen: 1) Lars Walker Saksa 596, 2) Serhiy Kulish Ukraina 594, 3) Illia Charheika Valko-Venäjä 593, 4) Jaakko Björkbacka Suomi 589, 5) Sergiy Kasper Ukraina 588, 6) Egor Maksimov Venäjä 588, 7) Petr Plechac Tshekki 588, 8) Simon Weithaler Italia 587, …38) Anton Aprelev Suomi 560.

Kahdeksan parhaan finaali alkaa kello 13.30 Suomen aikaa. Finaalin kuusi parasta ansaitsee maapaikan nuorten olympialaisiin.