Juha Hirvi ja Henri Häkkinen ottivat paikan pienoiskiväärin makuuasennon maailmancupiin Pekingissä
19.4.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juha Hirvi ja Henri Häkkinen ottivat hyvillä tuloksilla ja sijoituksilla paikan pienoiskiväärin makuuasennon maailmancupin kilpailuun Pekingissä maanantaina 19. huhtikuuta. Häkkinen tähtäsi oman ennätyksensä 597 pistettä ja neljännen sijan toisessa karsintaerässä. Hirvi ampui 592 pistettä ja seitsemännen sijan ensimmäisessä karsintaerässä. Ensimmäisen karsintaerän tarkin oli Saksan Henri Junghaenel 595 pisteellä. USA:n Eric Uptagrafft laukoi 598 pisteellä toisen karsintaerän ykkössijan.

– Ihan silleen mukavaa. Tuntui äkkiseltään, että on pikkuisen turhan vaikeatkin olosuhteet, kun keli oli vähän haastava meidän erän aikana ainakin. Vähän tuuli sinne sun tänne. Kyllä minä lopunperin sain ihan hyvin juonesta kiinni. Ihan mukavalta tuntui, totesi 50-vuotias Juha Hirvi ammuttuaan pienoiskiväärin maailmancupin makuuasennon 60 laukauksen kilpailussa 592 (99+98+97+98+100+100) pistettä. Hän ampui kisan lopussa 25 kymppiä putkeen.

– Ammuin ennakolla. Muutaman kerran tuuli kerkesi minua huijaamaan. Alkupuolella korkeus ei aina onnistunut, mutta loppupuolella meni jo ihan hyvin.

Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi ampui eränsä seitsemänneksi parhaan tuloksen ja hävisi erän voittaneelle Saksan Henri Junghaenelille vain kolme pistettä. Pekingin 2008 olympialaisten pronssimitalisti, Australian Warren Potent laukoi Hirven erässä 594 pistettä ja oli kolmas. Kuusi kertaa olympialaisiin osallistunut Juha Hirvi sijoittui Pekingin olympialaisissa pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa seitsemänneksi 698,5 (595+103,5) pisteellä.

– Ammunnan aikana huomasin, ettei keli ole mikään helppo. En kuitenkaan katsonut, että se oli noin vaikea, mitä tulokset kertovat, totesi Hirvi, joka edustaa Kotkan Ampumaseuraa.

– Kyllä minulla vähän sellainen harrastelijamainen tunne oli. Kyllä ampuminen oli kivaa, mutta kilpailuvietti ei ollut sellainen kuin ennen. Kyllä se kilpailuvietti aina vähän herää, kun viivalle menee. Kilpailutuntumaa on kiva pitää yllä. Rata ja rata-alue on kaikin puolin hieno, joten kyllä täällä on hieno olla.

Ilmakiväärin olympiapronssimitalisti Henri Häkkinen paransi pienoiskiväärin makuuasennon ennätyksensä 597 pisteeseen ja sijoittui toisessa karsintaerässä neljänneksi. USA:n Eric Uptagrafft voitti 598 pisteellä toisen karsintaerän.

– Ihan kiva oli ampua, Häkkinen kommentoi ennätyskilpailuaan. Hän arvioi kelin olleen parempi toisen karsintaerän kuin ensimmäisen karsintaerän aikana.

– Kyllä se tuuli pikkuisen vähensi oikkujaan. Tuuli oli jonkin verran tasaisempi, kun puuskat vähän pienenivät noin silmämääräisesti katsottuna. Makuulta ei kovin hyvin tuulta näe, mutta sellainen tuntuma minulle jäi.

Joensuun Ampujia edustava 29-vuotias Henri Häkkinen on yksi maailman parhaista pystyasennon ampujista. Pienoiskiväärin täysottelussa eli 3×40 laukauksen kilpailussa hänen heikoin lenkkinsä on ollut kisan avaava makuuosuus. Jos hän pystyy jatkossa ampumaan täysottelun makuuosuuden tämän päivän suorituksensa tasolla, hänellä on mahdollisuus olla maailmanluokan ampuja myös pienoiskiväärillä.

– Makuuammunnassani on saattanut tapahtua kehitystäkin. Olen tuntenut, että olen löytänyt jonkinlaisen juonen hommaan, hollolalainen Häkkinen arvioi.

– Vielä minulla on tekemistä aika paljonkin makuuammunnassa. Se vaatii edelleen varmuutta. Tulokset ovat tulleet tietyllä tavalla epävarmasti. Olen vain yrittänyt ampua hyvin, mutta siinä ei ole jäänyt paljon taktikoinnille varaa.

Pistooli-, kivääri- ja haulikkolajien maailmancup, Peking, Kiina, 18.-24.4.2010

Pienoiskivääri, makuu, 60 ls, miehet, karsinta:
1. karsintaerä: 1) Henri Junghaenel Saksa 595, 2) Joseph Hein USA 595, 3) Warren Potent Australia 594, 4) Toshikazu Yamashita Japani 593, 5) Juri Shcherbatsevich Valko-Venäjä 593, 6) Artem Hadjibekov Venäjä 592, 7) Juha Hirvi Suomi 592 (99+98+97+98+100+100).
2. karsintaerä:1) Eric Uptagrafft USA 598, 2) Michael McPhail USA 597, 3) Fabio Sciuto Sveitsi 597, 4) Henri Häkkinen Suomi 597 (99+100+98+100+100+100).
Hirvi ja Häkkinen ottivat paikan maailmancupin kilpailuun, joka on huomenna tiistaina.