Tiia Törmälä kuudes pienoiskiväärin asentokilpailussa Hannoverissa Saksassa
2.5.2010 klo 12:00

Tiia Törmälä ampui kuudenneksi hyvällä tuloksella 583 pistettä pienoiskiväärin asentokilpailussa kansainvälisessä ISCH-kilpailussa Saksan Hannoverissa sunnuntaina 2. toukokuuta. Saksan Constanze Rotzsch voitti 3×20 laukauksen kilpailun 587 pisteellä. Lajin ME-nainen, Saksan Sonja Pfeilschifter sijoittui neljänneksi 586 pisteellä. Pfeilschifterin ME-tulos on 594 pistettä vuodelta 2006.

Rauman Seudun Urheiluampujia edustava 19-vuotias Tiia Törmälä ampui 583 pistettä pienoiskiväärin asentokilpailussa. Hän laukoi makuuasennosta 195 (98 + 97), pystyasennosta 196 (98+98) ja polviasennosta 192 (97+95) pistettä. Naiset eivät ampuneet pystyasennon kymmenen laukauksen finaalia, kun finaaliradan ratalaitteet olivat epäkunnossa.

Törmälän pystyasennon 196 pistettä oli koko kisan toiseksi paras. Parhaan pystytuloksen, 197 pistettä tähtäsi Kiinan Xiaopin Chen. Sonja Pfeilschifter oli kolmanneksi paras 195 pisteellä.

– Olen ollut koko viikon kovassa flunssassa. Kun lihakset ovat tärisseet ja pää on ollut täynnä räkää, on ollut vähän tukala olo ampua. Tämän päivän kisa sujui jo paljon paremmin. Varsinkin pysty oli tosi hyvää tekemistä. Siksi olikin harmi, ettei finaalia ammuttu, totesi Tiia Törmälä, joka nykyisin asuu Kankaanpäässä.

– Polvi jäi hieman harmittamaan, kun viimeisessä sarjassa oli jo niin kylmä, etten saanut pitoa. Lihakset vaan tärisivät koko ajan. En saanut sellaista tulosta kuin polven kunto on tällä hetkellä.

Tiia Törmälä kilpaili kolme kertaa ISCH-kilpailussa Hannoverissa. Hän ampui ilmakiväärin 40 laukauksen kilpailussa 386 pistettä perjantaina. Pienoiskiväärin makuuasennon 60 laukauksen kilpailussa hän laukoi 584 pistettä eilen lauantaina.

Kansainvälinen ISCH-kilpailu (International Shooting Competitions of Hannover), 29.4.-2.5.2010, Hannover, Saksa.

Pienoiskivääri, 3 x 20 ls, naiset: 1) Constanze Rotzsch Saksa 587 / 32 sisäkymppiä / 98 viimeinen sarja (makuu 200 + pysty 192 + polvi 195) , 2) Ramona Gössler Saksa 587 / 32 / 97, 3) Xiaopin Chen Kiina 587 / 31, 4) Sonja Pfeilschifter Saksa 586, 5) Beate Gauss Saksa 583 / 26 / 97, 6) Tiia Törmälä Suomi 583 / 26 / 95 (195 + 196 + 192), 7) Charlotte Jakobsen Tanska 582, 8) Amelie Kleinmanns Saksa 582.