Timo Laitinen parhaana suomalaisena EM-skeetin 19:s
3.7.2010 klo 12:00

Timo Laitinen oli paras suomalainen sijoituttuaan yhdeksänneksitoista miesten skeetissä haulikkolajien EM-kisojen päätöspäivänä Venäjän Kazanissa. Hän rikkoi 118 (25+23+24+24+22) kiekkoa. Lauri Leskinen oli 29:s ja Max Rosenberg 35:s.

Miehet ampuivat perjantaina ensimmäisen kilpailupäivän 50 kiekkoa. Lauantaina eli toisena kilpailupäivänä ammuttiin kolme 25 kiekon sarjaa eli 75 kiekkoa. Kuusi parasta ampui vielä 25 kiekon finaalin, jonne olisi päässyt tuloksella 121.

Euroopan mestaruuden voitti Tshekin Jan Sychra hyvällä tuloksella rikottuaan 148 (124+24) kiekkoa.

Lauri Leskisen tulos oli 115 (20+23+25+23+24) ja Max Rosenbergin 115 (22+23+23+24+23).

Suomen MM-joukkueeseen miesten skeetiin nimettiin juhannusviikolla Suomussalmen Urheiluampujia edustava Marko Kemppainen ja Oulun Seudun Haulikkoampujien Heikki Meriluoto. Suomen Ampumaurheiluliiton hallitus päätti tuolloin, että kolmas mies nimetään EM-kilpailun jälkeen, ja hän on joko Timo Laitinen tai Leskinen.

– Saksaan lähden. Tulevat viikot mennään suunnitelmien ja valmentajan ohjeiden mukaan. Tavoitetta MM-kisoihin en ole vielä asettanut, Laitinen sanoi.

Kisat järjestetään Saksan Münchenissä heinä-elokuussa.

Sibbo Skyttegilletiä edustava Laitinen, 37, ei ollut tyytyväinen EM-kisasuoritukseensa.

– Kaikki meni viimeiseen sarjaan asti hyvin. Sitten notkahti, enkä osaa vielä syytä siihen sanoa. Olosuhteet olivat loistavat, niitä ei voi moittia.

Laitinen oli avauspäivän jälkeen neljästoista. Ala-Hämeen Ampujien Rosenbergin sijoitus oli 35:s, ja Laitisen seuratoveri Leskinen oli 47:ntenä.

Leskinen, 26, myönsi, että hänen EM-odotuksensa olivat korkeammalla kuin mitä hän nyt saavutti.

– Olen tavallaan tyytyväinen, mutta kai sitä on nyt lähdettävä saunan taakse treenaamaan ensimmäistä kierrosta, hän harmitteli huonointa sarjaansa.

– Yhteenvetona kaudesta voin todeta sen, että se, että olen opetellut tekemään asioita oikein, on syönyt pelimerkit kisoista.

Rosenberg, 32, oli tyytyväinen ensimmäiseen EM-kilpailuunsa.
– Se oli hyvä kokemus, ja olen ihan tyytyväinen, vaikka tulos ei ollut tuon parempi, hän sanoi.

Haulikkolajien EM-kilpailut, Kazan, Venäjä 27.6.-3.7.2010
Skeet, 125 kiekkoa + 25 kiekon finaali, miehet: 1) 1) Jan Sychra Tshekki 148 (124+24), 2) Anthony Terras Ranska 146 (121+25 / uusinnassa toisesta sijasta 2), 3) Ralf Buchheim Saksa 146 (121+25 / 1),… 19) Timo Laitinen Suomi 118 (25+23+24+24+22),… 29) Lauri Leskinen 115 (20+23+25+23+24),… 35) Max Rosenberg Suomi 115 (22+23+23+24+23).