Suomalaisittain vaisu päätöspäivä liikuntavammaisten ampumaurheilun MM-kilpailuissa
24.7.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaisten urakka Kroatian Zagrebissa järjestetyissä liikuntavammaisten ampumaurheilun MM-kilpailuissa päättyi lauantaina vaisuissa merkeissä.

Minna Leinonen sijoittui 22:nneksi ilmakiväärin makuuasennon 60 laukauksen kilpailussa. Suomen toinen edustaja MM-kisojen viimeisenä päivänä ammutussa R5-kilpailussa oli Jukka Mikkonen, joka oli 45:s.

Leinonen ampui tuloksen 598 ja Mikkonen tuloksen 589.

‒ Totta kai toivoimme enemmän ja olo on pettynyt. Ei tässä kuitenkaan kannata jäädä tuleen makaamaan, vaan ajattelemme jo jatkoa, Suomen joukkueenjohtaja Pirjo Peltola sanoi.

‒ Kisojen ainoa miinus oli se, että ilma-aserata oli liian pieni, ja siellä meinasi olla ahdasta. Se ei ollut MM-kisojen arvoinen suorituspaikka. Tämä ei tietenkään ole mikään selitys, mutta jäi vähän hampaankoloon, Peltola jatkoi.

MM-Zagrebissa oli jaossa mitaleiden lisäksi 24 maapaikkaa Lontoon paralympialaisiin 2012, kun lajeittain kaksi parasta sai paikan. Uudistusta täydentävät maanosien mestaruuskilpailuista 2009-11 voittajille jaettavat 36 maapaikkaa. Kaikkiaan paralympialaisiin pääsee 100 mies- ja 40 naisampujaa.

Lauantaina suomalaisilla oli siten viimeinen mahdollisuus saavuttaa suora maapaikka Lontooseen, kun Leinonen ja Mikkonen osallistuivat R5-kilpailuun. Sitä ei nyt tullut, ja tämä oli viimeinen mahdollisuus saavuttaa se myös tänä vuonna, sillä maailmancup jatkuu ensi vuonna.

‒ Zagrebissa suomalaisten parhaiksi sijoituksiksi jäivät Leinosen viides sija pienoiskiväärissä ja Erkki Pekkalan yhdeksäs sija ilmakiväärissä. Taso vain kovenee, Peltola summasi  kisaviikon annin.

Liikuntavammaisten ampumaurheilun MM-kilpailut 24.7. (Zagreb, Kroatia)

R5 SH2, ilmakivääri, 60 ls + 10 ls finaali, makuu: 1) Dragan Ristic Serbia 706,6 (600+106,6), 2) Hongxiang Yuan Kiina 706,2 (600+106,2), 3) Jie Liu Kiina 706,0 (600+106,0),… 22) Minna Leinonen Suomi 598,… 45) Jukka Mikkonen Suomi 589.

Lisää tietoa kisoista löydät täältä.