Suomen liikkuvan maalin pojille toinen MM-pronssi
6.8.2010 klo 12:00

Sami Heikkilä (vas.), Jani Suoranta ja Tomi-Pekka Heikkilä voittivat liikkuvan maalin sekajuoksuissa poikien MM-joukkuepronssia perjantaina. Kuva: Lassi Palo
ISSF:n liikkuvan maalin lajikomitean puheenjohtaja Pekka Kuusisto ojensi mitalit Suomen pronssipojille. Kuva: Matti Erkkilä

Suomen mitalitili ammunnan MM-kilpailuissa Saksan Münchenissä karttui perjantaina, kun pojat voittivat liikkuvan maalin 10 metrin sekajuoksuissa joukkuepronssia.

Sami Heikkilä sijoittui neljänneksi tuloksella 370 (184+186), ja muut pronssimitalistit olivat yhdeksänneksi sijoittunut Tomi-Pekka Heikkilä 363 (182+181) ja kahdeksanneksitoista tuloksellaan 350 (175+175) sijoittunut Jani Suoranta.

Poikien kilpailun voitti Venäjä. MM-hopeaa meni Ukrainaan. Venäjä ampui tuloksen 1113 ja Ukraina 1086. Suomi jäi hopeasta kolme pistettä.

‒ Odotin henkilökohtaista mitalia enemmän. Joukkuemitali on vain bonusta. Oma suoritukseni oli ihan ok, muutama piste olisi voinut tulla enemmän, Sami Heikkilä pohti kisan jälkeen ja kiirehti elämänsä ensimmäiseen dopingtestiin.

Suoranta sanoi olevansa tyytyväinen joukkuepronssiin, joka olisi ”voinut olla hopeinenkin”.

‒ Henkilökohtaisesti pisteitä jäi puuttumaan, ja paremminkin olisin voinut ampua. Aina ei voi onnistua, hän sanoi.

Tomi-Pekka Heikkilä kutsui joukkuepronssia ”lohdutusmitaliksi”.

‒ Oma suoritukseni oli tosi suuri pettymys. Mikään ei ollut hyvää. Ei auta muuta kuin katsoa 50 metrin kilpailuun, joka alkaa lauantaina, hän suuntasi katsettaan tulevaan.

Poikien kilpailun voitti Venäjän Aleksandr Naumenko tuloksella 377.

Suomi oli aiemmin tällä viikolla voittanut kaksi MM-mitalia, kun Krister Holmberg voitti miesten liikkuvan maalin normaalijuoksuissa ilmakiväärin 10 metrin kilpailussa pronssia ja sama sijoitus oli Tomi-Pekka Heikkilän, Sami Heikkilän ja Jani Suorannan sijoitus poikien joukkuekilpailussa tiistaina.