Vaisu suomalaispäivä vakiopistoolissa
7.8.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen iso- ja vakiopistoolin lajivalmentaja Marko Leppä oli pettynyt, kun miesten vakiopistoolin kilpailu oli päättynyt Saksan Münchenissä järjestettävissä ampumaurheilun MM-kilpailuissa.

‒ Emme pärjänneet. Kukaan ei onnistunut. Kyllä siinä näin kävi. Nyt täytyy lähteä keskittymään sunnuntaiseen isopistoolikisaan. Muuta ei ole tehtävissä, Marko Leppä sanoi.

25 metrin vakiopistoolin 60 laukauksen kilpailussa Ari Meinander oli suomalaisista paras eli 54:s (tulos 553). Petri Ylinen oli 59:s (550) ja Marko Räsänen 77:s (537). MM-kultaa voitti Etelä-Korean Hwan Seong Hong tuloksella 577.

Kun ennakkoon hivenen arveltiin, että Suomella olisi voinut olla parhaimmillaan mahdollisuuksia joukkuemitaliin, siitä tavoitteesta jäätiin kauas, sillä Suomi oli tuloksellaan 1640 lopulta kahdeksastoista. MM-joukkuekullan voitti Kiina tuloksella 1704.  

Meinander kertoi, että hänellä oli vaikeuksia aseensa kanssa. Räsänen puolestaan ”ei pystynyt ajattelemaan tuollaisen suorituksen jälkeen mitään”.

‒ Se oli järkyttävää ampumista! Kaikki oli kunnossa eli ase ja olosuhteet. Vika oli perän takana olevassa kaverissa, hän sanoi suoraan.

Ylinen tyytyi vain toteamaan, että ”vaikeaa oli ja jotakin jäi puuttumaan” ennen kuin hän kiirehti elämänsä ensimmäiseen dopingtestiin.