Marko Kemppainen MM-skeetin 22:s
10.8.2010 klo 12:00

Marko Kemppainen ei ollut lainkaan tyytyväinen suoritukseensa skeetissä MM-kilpailujen päätöspäivänä tiistaina Saksan Münchenissä.

Marko Kemppainen sijoittui peruskilpailussa 22:nneksi tuloksella 120 (25+24+23+24+24).

‒ Kohtuullinen tulos olisi ollut 122. Siihen minun olisi pitänyt pystyä. Tämä kisa oli ainoa tavoite tälle vuodelle, hän harmitteli.

‒ Mitään en kuitenkaan tekisi toisin ­‒ paitsi jos kisan saisi aloittaa uudestaan, Kemppainen naurahti ja palautti mieliin keihäänheittäjä Seppo Rädyn kuuluisat sanat vuodelta 1993.

‒ Tarkoitukseni oli todistaa, ettei Räty olisi oikeassa, mutta oli hän.

Maanantaina ammuttiin skeetin ensimmäisen päivän 75 kiekkoa ja tänään tiistaina 50 kiekkoa ja 25 kiekon finaali. Finaaliraja oli 123. Suomi sijoittui joukkuekilpailussa kahdeksanneksi. MM-kultaa voitti Kypros.

Heikki Meriluoto sijoittui 29:nneksi rikottuaan 119 kiekkoa (23+24+23+25+24).

‒ Hyvä kisa, ei siinä mitään. Tasaista hyvää ammuntaa. Muutamaan kiekkoon olisin voinut osua lisää. Olosuhteet olivat hyvät ja tasaiset kaikilla radoilla, Meriluoto sanoi.

Suomen kolmas mies skeetissä oli Timo Laitinen, joka rikkoi 118 kiekkoa (22+24+25+23+24) ja sijoittui 39:nneksi.

‒ En pääse isoja kehuja itselleni antamaan. Eilisen eka kierros oli järkyttävä. Siinä oli kai vähän ylivirittyneisyyttä, eikä se antanut hyviä lähtöjä tälle päivälle. Sen jälkeen ammunta oli kyllä hyvää, Laitinen sanoi.