Pauliina Frilander 26:s opiskelijoiden MM-kilpailuissa
15.9.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pauliina Frilander on sijoittunut opiskelijoiden ampumaurheilun MM-kilpailuissa naisten ilmakiväärissä 26:nneksi. Pieksämäen Seudun Ampujia edustava Frilander, 22, ampui Puolan Wroclawissa järjestettävissä kilpailuissa tuloksen 390 (98+98+97+97).

Pauliina Frilander oli ainoana seitsemän ampujan vahvuisesta suomalaisjoukkueesta kilpailuvuorossa kolmansien opiskelijoiden ammunnan MM-kisojen avauspäivänä. Frilander ampui ilmakiväärikilpailun karsinnassa tuloksen 390, joka riitti neljänkymmenenkuuden ampujan joukossa 26. sijaan. Finaaliin pääsemiseksi olisi vaadittu tulos 395.

Loppukilpailussa iranilaisnaiset veivät kaksoisvoiton. Maryam Talebi otti kultaa ennen elokuun alun MM-kisoissa neljänneksi sijoittunutta maannaistaan Mahlagha Jambozorgia.

Frilanderin ammunnat jatkuvat huomenna torstaina urheilukiväärin makuuasentokilpailulla. Miesten pienoiskiväärillä käytävään vastaavaan kilpailuun osallistuvat suomalaisista Ville Nokipii, Juha Soini ja Juhana Toikko. Myös miesten ilmapistoolikilpailu ammutaan huomenna ja siinä Suomea edustaa Rami Viljamaa.

MM-kilpailujen avajaiset järjestettiin tiistaina, ja tänään alkoivat kilpailut. Viimeinen kisapäivä on ensi sunnuntai eli 19. syyskuuta.

Kisoihin saavat osallistua ne opiskelijat, jotka ovat syntyneet 1.1.1982-31.12.1992 välisenä aikana.

Naiset ilmakivääri: 1. Maryam Talebi, Iran 499,8 (397), 2. Mahlagha Jambozorg, Iran 498,9 (396), 3. Marie-Laure Gigon, Ranska 498,8 (397), … 26. Pauliina Frilander 390 (98, 98, 97, 97)


Suomen MM-joukkue:
Pauliina Frilander, kiväärilajit (Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen UA), Karoliina Helle, pistoolilajit (Turun yliopisto), Anette Källi, pistoolilajit (Oulun ammattikorkeakoulu), Ville Nokipii, kiväärilajit (Maanpuolustuskorkeakoulu), Juha Soini, kiväärilajit (Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen UA),Juhana Toikko kiväärilajit (Lahden ammattikorkeakoulu), Rami Viljamaa, pistoolilajit (Turun ammattikorkeakoulu).

Lisää tietoja MM-kilpailuista löydät täältä.