Suomelle neljäs sija sotilaskisoissa.
30.11.2010 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi otti neljännen sijan 45. Sotilaiden Maailmanmestaruuskilpailuissa vakiokiväärin joukkuekilpailussa Rio de Janeirossa, Brasiliassa tiistaina.

Helteisessä säässä ammuttu kilpailu oli todella raskas. Vain Itävallan Michal Podolak (585) pystyi normaaliin tulokseen muiden jäädessä yli viisi pistettä tavanomaisistaan. Suomi hävisi pronssimitalin 20 pistettä. Suomen joukkueessa ampuivat Henri Häkkinen (575), Jussi Puustinen (574), ja Juha Rutonen (548).

Puustinen totesi ammunnan olleen hikisen tukkoista (radalla +35C), mutta huomisessa henkilökohtaisessa kisassa lähdetään uusin voimin. Häkkinen sen sijaan oli voimissaan, mutta ihmetteli paljon, miksei se aina osunut kymppiin; syynä lienee ollut kova väreily yhdistettynä oikuttelevaan tuuleen.

Suomalaisista keskiviikkona ammuttavaan henkilökohtaiseen kilpailuun pääsivät Puustinen ja Häkkinen.

 

Suomen isopistoolijoukkue ampui tiistaina alavireisesti isopistoolin tarkkuusosion. Ainoastaan Kainuun Prikaatin Jorma Jäntti ylsi normaaliin suoritukseensa ampuen 290 pistettä. Marko Räsänen ampui 282 ja Petri Ylinen 280.

 

Isopistoolikilpailu jatkuu keskiviikkona pikaosiolla.