Häkkinen nappasi pronssia pika-ammunnassa
4.12.2010 klo 12:00

Suomen Henri Häkkinen nappasi pronssimitalin kiväärin pika-ammunnassa (300m) lauantaina päättyneissä 45. Sotilaiden Maailmanmestaruuskilpailuissa Rio de Janeirossa, Brasiliassa.

Häkkinen oli heikosti mennen pystyasennon jälkeen vielä poissa mitalikorokkeelta, mutta erityisesti polven toinen sarja oli loistokasta ammuntaa. Sen ansiosta Häkkinen kiri edellä olleet ampujat kiinni ja nousee toistamiseen palkintosijoille näissä kisoissa. Häkkisen tulos pika-ammunnassa oli 567. Hän hävisi tasatuloksen Itävallan Michal Podolakille sisäkympein 12-8. Kilpailun voitti Norjan Odd Arne Brekne tuloksella 568.

Muista suomalaisista Jussi Puustinen ampui 545 ja Juha Rutonen 539.

Häkkinen valittaneen kisojen parhaaksi mieskivääriampujaksi kahden henkilökohtaisen mitalin ja yhteistuloksen ansiosta.

Pika-ammunta ammutaan vakiokiväärikilpailun tapaan, mutta kymmenen laukauksen sarjoille makuulta on aikaa 90 sekuntia sekä pystystä ja polvelta 120 sekuntia. Maailman ennätys 578 on USA:n Stephen Goffin (1986) ja Norjan Vebjörn Bergin (2009) nimissä.